Af Jeppe Elkjær Andersen - 01/04-17 20:55

Blev du snydt? Her er årets aprilsnarreBlev du snydt? Her er årets aprilsnarre

April måned er på vanlig vis indledt med falske historier. Få overblik over en del af aprilsnarerne her.

storybild

Foto: BT.

Det er 1. april - dagen hvor det er tilladt at drive gæk med folk.

Se nogle af dagens falske historier her:

Politiken retter op på sløset staveri og hedder fremover "Politikken"

»Med 133 års forsinkelse får vi bragt orden i det budskab, vi hver eneste dag har til det danske samfund, nemlig vores navn,« siger Politikens chefredaktør Christian Jensen i avisen.

Ole Birks postbombe: Uber skal dele breve ud

Ekstra Bladet skriver, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) har fundet en løsning på to sager, der har martret hans ministertid.

»Ved at betragte passageren som en pakke, der skal fragtes fra a til b – hvilket der vel reelt også er tale om – så er Uber fremover ikke underlagt taxaloven. De kan i stedet køre efter samme regler som UPS, GLS og 3x34,« siger Ole Birk Olesen, ifølge avisen.

Jysk lader kunder overnatte i butikkerne

»Skal man købe en ny madras, skal det helst være den helt rigtige, så man kan sove godt i mange år. Derfor kan nogle kunder have brug for at prøve varerne lidt længere, end de normale åbningstider tillader. For at imødekomme det stigende behov hos kunderne indfører JYSK derfor overnatningsmuligheder i udvalgte butikker,« lyder det i en pressemeddelelse.

StilleNetto- en helt ny indkøbsoplevelse

»I løbet af 2017 åbner Netto 11 nye såkaldte StilleNetto-butikker, hvor kunderne kan få en tiltrængt pause fra hverdagens stress og jag. De nye Netto-butikker er indrettet som en slags støjfrie zoner, hvor man slipper for larmende indkøbsvogne og højlydt mobilsnak,« lyder det i en pressemeddelelse.

Føtex vil klæde alle medarbejdere på med hatte.

Hattene skal symbolisere afdelingerne, det være sig brødhatte, frugthatte mm

»Vi vil gerne gøre det endnu nemmere for alle vores gode kunder at få den helt rigtige vejledning, og vi vil gøre det meget tydeligt, hvem de kan henvende sig til, hvis de mangler råd og vejledning. Vi er overbevist om, at det bliver en stor succes,« siger Thor Jørgensen, der er direktør i Føtex.

Gigtforeningen bliver nu også for kæledyr

»De seneste år har befolkningens kærlighed til deres firbenede venner fået større betydning, og vi oplever, at mange efterspørger, om Gigtforeningen ikke også vil sikre bedre hjælp og støtte, når for eksempel hunden eller katten får gigt,« siger Mette Bryde Lind, der er direktør i Gigtforeningen, i en pressemeddelelse.

Kobbertyve slår til mod Experimentariums kobbertrappe

»10 tons kobber er i nat blevet skrællet af Helix-trappen, det nyåbnede Experimentariums arkitektoniske vartegn. Det stjålne kobber har en værdi på godt 400.000 kroner i rå kobberpris,« skriver Experimentarium i en pressemeddelelse, hvor det også lyder, at de nu vil beklæde trappen med 50-ører.

Tobakshunde skal sikre røgfrie fængsler

»Kriminalforsorgen har derfor måtte gå lidt utraditionelt til værks. To af de nye hunde – en Border Collie og en Skotsk Terrier – er fundet i en beværtningen 'Den brune Negl' på Vesterbro, hvor hundene i gennem en årrække er blevet trænet i at kende forskel på Kings, Cecil og Look«, lyder det i pressemeddelelsen.

Klimaminister vil anlægge klimavenligt gulvarme i landets 15 største byer

»Vi ved alle sammen, hvor irriterende det er at rydde fortove for sne, hvor upraktisk det er at komme på arbejde eller i skole med iskolde og våde fødder, eller hvor halsbrækkende det kan være at skvatte på isglatte fortove eller cykelstier. Det vil jeg sætte en stopper for nu ved at bruge al den grønne strøm i klimavenlig gulvvarme på landets fortove og cykelstier«, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Alle koncerter bliver akustiske på Aarhus-festivalen NorthSide

»Det er enormt energikrævende at afvikle koncerter henover en hel weekend, og da vi i år har en del musikere, der i forvejen foretrækker akustiske instrumenter mener vi, at det er den rigtige beslutning at gå den akustiske vej. NorthSide Unplugged, om du vil,« siger NorthSides talsmand John Fogde i en pressemeddelelse. Det forklares samtidig, at beslutningen skyldes en målsætning om at reducere strømforbruget på festivalen med 75 procent.

Alternativet har opgivet at finde en aprilsnar

»Trods talrige politiske laboratorier er det ikke lykkedes Alternativet at finde på en aprilsnar. Samtlige forslag blev i stedet til reelle politiske forslag,« lyder det i en pressemeddelelse fra partiet.

Fredage bliver nudistdage i Københavns svømmehaller og på Amager Strand

»København skal være en rummelig by, og for at skabe bro mellem byens borgere på tværs af køn og kultur er vi nødt til at nytænke vores møde med hinanden. Vores udgangspunkt er jo det samme hele vejen rundt, og det er igennem det fysiske møde, at vi bedst lærer hinanden at kende,« fortæller Lars Amelang, servicechef i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse på kommunens Facebookside.

Dansk politi indfører segboard-patruljer

'Det er ikke tilladt at færdes på segboards på steder, hvor færdselsloven gælder, men politiet vil være undtaget, når det skønnes nødvendigt af hensyn til politimæssige opgaver. Segboard-patruljerne vil primært blive indsat i sommerhalvåret i by-, strand- og parkområder, hvor det kan være svært at komme frem med andre køretøjer.'

'Vi er i gang med at få produceret særlige uniformerede politi-segboards, som vil kunne køre op til 18 km i timen. De små batteridrevne køretøjer kan køre en distance på op til 20 km ad gangen, før de skal ind på nærmeste politistation og lades op. Derudover bliver de udstyret med særlige blå blink og deres egen helt specielle lyd til udrykningskørsel,' skriver Politiet på Facebook. Her slås det samtidig fast, at Bornholms Politi vil blive de første til at køre rundt på segboards.

Det vil ske under årets Folkemøde til juni på solskinsøen.

Studier på Københavns Universitet afskaffer studerende

'Efter længere tids politisk pres for at løse problemerne med blandt andet dimittendledighed og højt frafald har Sociologisk Institut og Institut for Antropologi nu fundet den definitive løsning på udfordringerne. Begge institutter afskaffer derfor studerende med øjeblikkelig virkning,' skriver Institut for Antropologi ved Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

»Endelig kan vi leve op til de politiske krav!,« melder en fortrøstningsfuld studiekoordinator Johanne Dahl fra Sociologi i pressemeddelelsen.

Lær at tale med sommerfugle i Knuthenborg

'En af årets nyheder er Sommerfugleøen. Her har vi plantet over 100 sommerfuglebuske, der skal tiltrække sommerfuglene. Buskene er dog ikke det eneste, der skal fange sommerfuglenes interesse,' lyder det i en nyhed på safariparkens Facebookside. Nyheden uddybes med følgende:

'Ny forskning viser nemlig, at sommerfugle også tiltrækkes af lyde. Derfor har vores formidler Kirstine været i Brasilien, hvor hun har lært at kommunikere med sommerfugle.'

LÆS OGSÅ: Anders og Caroline fra 'Paradise Hotel': Vi venter barn sammen

LÆS OGSÅ: Medier holder tilbage med traditionsrig aprilsnar

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx