Af - 01/01-15 16:37

Stærke stormstød på vej: Se, hvor det bliver værstStærke stormstød på vej: Se, hvor det bliver værst

Det forholdsvise lune vejr fortsætter, men med byger og vindstød op til stormstyrke i løbet af natten, melder DMI, som anbefaler, at løsøre bindes fast eller tages indendøre.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

- Det er især Vestkysten, som i nattens løb og i morgen får vinden at mærke, oplyser vagthavende ved DMI, Jørgen Thomsen til mx.dk.

- Der kommer en frisk vind til kuling fra sydvest. Men ved får vi op til hård kuling med vindstød af stormstyrke. I Nordvestjylland klarer det op sidst på natten, og her drejer vinden til vest, mens det meste af landet kan forvente regn, forklarer han.

Om vejret i morgen, hvor også resten af landet vil kunne forvente hårde vinde, stærk kuling og vindstød af stormstyrke op til 20 meter i sekundet, oplyser DMI:

Vejret vil fra morgenstunden først være skyet og regn, men i løbet af dagen klarer det op fra nordvest med byger og lidt sol. Temperaturerne forventes at ligge mellem 5 og 8 grader, i Jylland først på dagen stedvis op til 10 grader, oplyser Jørgen Thomsen, der anbefaler, at man især ved de vestvendte kyster , men også i resten af landet sørger for i aften og i morgen at surre for eksempel løse havemøbler og tramboliner godt fast - eller tager dem indendøre.

I aften og nat forventer DMI skyet vejr og til tider regn med temperaturer mellem 3 og 8 grader. I Jylland dog op til 10 grader i løbet af natten.

- Vi kan få stærk storm i vindstødene, men lidt for lidt til, at vi skal varsle storm, siger Jørgen Thomsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx