Af - 01/09-14 10:04; Opdateret: 01/09-14 16:01

S-minister forventer, at R beholder SkatteministerietS-minister forventer, at R beholder Skatteministeriet

By- og boligminister mener, at den nuværende fordeling af ministerposter er i balance.

storybild

Med nomineringen af Margrethe Vestager som EU-kommisær og Morten Østergaards skifte til indenrigs- og økonomiministeriet, er posten som skatteminister ledig. (Billede: Polfoto)

Mens en række tidligere socialdemokratiske topfolk har kritiseret statsminister Helle Thorning-Schmidt for at have solgt posten som EU-kommissær til De Radikale for billigt, har en af partiets nuværende topfolk antydet, at Socialdemokraterne ikke engang får skatteministerposten i bytte.

Forventningen har været, at den nyudpegede Radikale leder, Morten Østergaard, overtager posten som indenrigs- og økonomiminister, når Margrethe Vestager bliver ny EU-kommisær, mens en socialdemokrat overtager Morten Østergaards nuværende skatteministerpost.

Margrethe Vestager bliver EU-kommissær
Margrethe Vestager bliver EU-kommissær

Men ikke alle i den socialdemokratiske top har åbenbart været af den opfattelse. I et interview søndag morgen gav minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen, der også er tidligere formand for den socialdemokratiske folketingsgruppe, sit bud på en anden fordeling.

- Nu er det jo Helle (Thorning-Schmidt, red.), der laver den her rokade, men der er jo en fin balance i regeringen med de poster, De Radikale har, og de poster, vi har, siger han til P4 Fyn.

Analytiker: Vestagers EU-exit kan give Thorning politisk spillerum
Analytiker: Vestagers EU-exit kan give Thorning politisk spillerum

Og den balance forventer Carsten Hansen ikke, at den kommende regeringsrokade laver om på:

- Jeg tror selvfølgelig, at Morten (Østergaard, red.) rykker over og bliver økonomi- og indenrigsminister, og så skal man finde en ny Radikal til skatteministerposten, siger den socialdemokratiske minister.

Østergaard vil ikke ændre De Radikales politik
Østergaard vil ikke ændre De Radikales politik

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, har tidligere forsvaret udpegelsen af Margrethe Vestager med, at det forhåbentlig kan give os en tung kommissærpost.

- Som socialdemokrat glæder jeg mig samtidig til, at der er udsigt til, at vi går en ekstra minister, har hun forsvaret udpegelsen med over for politiken.dk.

Thorning: Østergaard vil sikre job og velfærd
Thorning: Østergaard vil sikre job og velfærd

Det skete efter kritik fra to tidligere socialdemokratiske EU-kommissærer og det socialdemokratiske bagland:

- At bytte en kommissærpost ud med en kortvarig skatteministerpost, er i mine øjne et dårligt bytte, har den tidligere EU-kommissær og minister Poul Nielson (S) sagt til politiken.dk.

Kommentator: Vestagers exit svækker De Radikale
Kommentator: Vestagers exit svækker De Radikale

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx