Af - 14/08-14 13:05

Morten Storm: Dansk Imam gav mig 10.000 til shariastatMorten Storm: Dansk Imam gav mig 10.000 til shariastat

Den angivelige tidligere PET-agent og eks-muslim Morten Storm siger, at kontroversiel århusiansk imam, der har opfordret til drab på jøder, gav ham 10.000 kroner til en sharia-stat

storybild

- Abu Bilal Ismael er en del af et ekstremt netværk af imamer i Danmark, der ud af til taler vestlige værdier, men for folk der kender ham taler han ofte om jihad. Stod det til det netværk, så ville de også have sharia-love i Danmark, siger Morten Storm. (Billede: Morten Storm)

Imam Abu Bilal Ismail fra Grimhøjmoskeen i Århus, der i en fredagsbøn i juli opfordrede til drab på jøder, havde tæt kontakt til Morten Storm, da han var en del af det ekstremistiske muslimske miljø.

I sin bog Storm: My life inside Al Queda af to CNN-journalister fortæller Morten Storm, at han fik 10.000 kroner kontant af den århusianske imam, der skulle bruges til at lave en sharia-stat i Somalia i 2006.

Påstande Morten Storm bekræfter til metroxpress.

SF: Minister skal redegøre for om PET-folk køber prostituerede
SF: Minister skal redegøre for om PET-folk køber prostituerede

Politikere forventer minister på banen i PET-sag om prostituterede
Politikere forventer minister på banen i PET-sag om prostituterede

- I 2006 gav Abu Bilal Ismail, som jeg kender rigtigt godt, mig 10.000 kroner, som skulle gå til en stat med Sharia-love i Somalia. Pengene skulle enten gives direkte kontant til islamiske domstole i landet. Eller jeg skulle købe udstyr, som de kunne bruge i kampen. Jeg endte med at købe militæruniformer og støvler for pengene i en militær overskudsforretning på Østerbro i København, siger han.

Morten Storm fortæller, at der findes en gruppe meget ekstreme imamer i Danmark, hvor Grimhøj-imamen er en af dem.

Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede
Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede

PET sagde nej til at beskytte eks-agent
PET sagde nej til at beskytte eks-agent

- Abu Bilal Ismael er en del af et ekstremt netværk af imamer i Danmark, der ud af til taler vestlige værdier, men for folk der kender ham taler han ofte om jihad. Stod det til det netværk, så ville de også have sharia-love i Danmark, siger Morten Storm.

I en telefonsamtale og mailveksling med metroxpress afviser Grimhøjmoskeen og Abu Bilal Ismail, Morten Storms udtalelser.

Grimhøjmoskeens leder Oussama El-Saadi bekræfter dog, at de kender Morten Storm, men ønsker derudover ikke at kommentere sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx