Af - 14/08-14 13:05

Morten Storm: Dansk Imam gav mig 10.000 til shariastatMorten Storm: Dansk Imam gav mig 10.000 til shariastat

Den angivelige tidligere PET-agent og eks-muslim Morten Storm siger, at kontroversiel århusiansk imam, der har opfordret til drab på jøder, gav ham 10.000 kroner til en sharia-stat

storybild

- Abu Bilal Ismael er en del af et ekstremt netværk af imamer i Danmark, der ud af til taler vestlige værdier, men for folk der kender ham taler han ofte om jihad. Stod det til det netværk, så ville de også have sharia-love i Danmark, siger Morten Storm. (Billede: Morten Storm)

Imam Abu Bilal Ismail fra Grimhøjmoskeen i Århus, der i en fredagsbøn i juli opfordrede til drab på jøder, havde tæt kontakt til Morten Storm, da han var en del af det ekstremistiske muslimske miljø.

I sin bog Storm: My life inside Al Queda af to CNN-journalister fortæller Morten Storm, at han fik 10.000 kroner kontant af den århusianske imam, der skulle bruges til at lave en sharia-stat i Somalia i 2006.

Påstande Morten Storm bekræfter til metroxpress.

SF: Minister skal redegøre for om PET-folk køber prostituerede
SF: Minister skal redegøre for om PET-folk køber prostituerede

Politikere forventer minister på banen i PET-sag om prostituterede
Politikere forventer minister på banen i PET-sag om prostituterede

- I 2006 gav Abu Bilal Ismail, som jeg kender rigtigt godt, mig 10.000 kroner, som skulle gå til en stat med Sharia-love i Somalia. Pengene skulle enten gives direkte kontant til islamiske domstole i landet. Eller jeg skulle købe udstyr, som de kunne bruge i kampen. Jeg endte med at købe militæruniformer og støvler for pengene i en militær overskudsforretning på Østerbro i København, siger han.

Morten Storm fortæller, at der findes en gruppe meget ekstreme imamer i Danmark, hvor Grimhøj-imamen er en af dem.

Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede
Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede

PET sagde nej til at beskytte eks-agent
PET sagde nej til at beskytte eks-agent

- Abu Bilal Ismael er en del af et ekstremt netværk af imamer i Danmark, der ud af til taler vestlige værdier, men for folk der kender ham taler han ofte om jihad. Stod det til det netværk, så ville de også have sharia-love i Danmark, siger Morten Storm.

I en telefonsamtale og mailveksling med metroxpress afviser Grimhøjmoskeen og Abu Bilal Ismail, Morten Storms udtalelser.

Grimhøjmoskeens leder Oussama El-Saadi bekræfter dog, at de kender Morten Storm, men ønsker derudover ikke at kommentere sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx