Af - 17/06-15 10:28

Læserne hjalp med mystisk sygdom: I dag er Susanne i topformLæserne hjalp med mystisk sygdom: I dag er Susanne i topform

Den 20-årige nordjyske pige vil gerne takke læserne for hjælpe hende med at finde frem til en behandling.

Bildstrecke im Grossformat »
Susanne fik med nød og næppe gennemført gymnasiets tredjeår. Hun blev anbefalet at tage 3. G. om. Hun klarede den dog igennem med hjælp fra både lærere, der gav hende ekstra timer, og klassekammerater, der sørgede for at hjælpe hende med noter, når hun ikke kunne være i timerne. Knap syv måneder efter at metroxpress skrev om Susanne for første gang, så er lægerne kommet frem til en behandling, der holder hende ude af hospitalet. Susanne, der i sommeren 2015 er blevet 20 år gammel, er dog så småt tilbage i topform. Konditallet er kommet op på 45 igen mod de 50, som det har været oppe på før hun blev syg. Efter at have været rask i over et halvt år, så har den 20-årige nordjyde både instrueret børn på ski, og til dagligt er hun fast vikar på en folkeskole, hvor det er eleverne i anden og tredje klasse, der nyder godt af hendes selskab. Her ses et billede af den indlagte Susanne inden lægerne med metroxpress' læsere som bagvagt fik styr på hendes helbred. Susanne levede før sin sygdom et meget aktivt liv med et kondital over 50. Nu løber den raske nordjyske pige. For nyligt har hun gennemført det anstrengende forhindringsløb, Toughest, der fandt sted i Aalborg i begyndelsen af juni. Snart skal hun løbe 50 km fra Skallerup Klit til Frederikshavn i Coast-to-Coast-løbet i Nordjylland. Susanne dyrker blandt andet pole dance Tidligere var det særlig badminton, der optog den sportslige interesse. Idag er det mere poledance og løb. Her er hun et par måneder inde i sit lange sygdomsforløb sidste år. Det er jul.

Metroxpress' læsere hjalp 20-årige Susanne med at opklare sin mystiske sygdom. I dag er hun fri for symptomer.

I et år led nordjyske Susanne Vinther Rasmussen af en mystisk sygdom, der kostede hende syv dage på hospitalet hver tredje uge. For den sportsglade unge kvinde, der havde et kondital, der var over 50, var det forfærdeligt og hun turde ikke begynde på en uddannelse.

Nu har Susanne ikke været indlagt i 224 dage, og det vil hun gerne takke metroxpress' læsere for. I kølvandet på en artikel fra oktober modtog den nu 20-årige nordjyde læssevis af henvendelser, der i sidste ende var med til at hjælpe lægerne på rette spor.

Og det er en hjælp, Susanne er meget taknemmelig over.

- Det er vidunderligt. Ubeskriveligt og man kan slet ikke sætte sig ind i, hvor glad jeg er, siger Susanne.

Lægerne afviste mistanke om mystisk sygdom: Så døde teenager af netop den
Lægerne afviste mistanke om mystisk sygdom: Så døde teenager af netop den

Lægerne er stadig lidt uklare på, hvad der gjorde Susanne syg, men man mistænker den kroniske lidelse PFAPA. Med en enkelt pille om dagen, så holder hun sig dog alligevel 'fit for fight.'

For nylig deltog hun i det benhårde udfordringsløb 'Toughest' i Aalborg og i weekenden venter der hende en distance på 50 km, når turen går fra Skallerup Klit til Frederikshavn.

Kan du hjælpe 19-årige Susanne? Lægerne magtesløse overfor mystisk sygdom
Kan du hjælpe 19-årige Susanne? Lægerne magtesløse overfor mystisk sygdom

Konditallet er ved at blive bygget op for den unge nordjyde, der arbejder som fast lærervikar. Efter sommerferien regner den 20-årige pige med at blive optaget på sygeplejerskeuddannelsen og videreuddanne sig til paramediciner.

- Det har jeg altid vist, at det skulle være, siger Susanne Vinther Rasmussen til metroxpress.

Nedenfor kan du se Susannes råb om hjælp fra oktober, der fik alle til at dele den nordjyske kvindes historie.


LÆS OGSÅ: Susanne henrykt over hjælpsomme læsere: - Det er fuldstændig vanvittigt!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx