28/05-14 12:42

Henrik Sass: Bornholmsk slagterikonflikt skal løsesHenrik Sass: Bornholmsk slagterikonflikt skal løses

Det er afgørende, at de stridende parter forhandler videre om slagteri i Rønne, fastslår erhvervsministeren.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) blander sig nu i den fastlåste konflikt mellem Danish Crowns ledelse og de mange medarbejdere på slagteriet i Rønne, hvis job hænger i en tynd tråd.

Danish Crown lukker endnu et dansk slagteri
Danish Crown lukker endnu et dansk slagteri

Situationen er "alt for alvorlig til", at de stridende parter kan opgive håbet om at nå en løsning, fastslår ministeren og opfordrer til fortsatte forhandlinger.

- Det er afgørende, at Fødevareforbundet NNF og Danish Crown sætter sig tilbage til forhandlingsbordet og finder en fornuftig løsning på problemerne på slagteriet på Bornholm, siger han i en pressemeddelelse.

- Lukker slagteriet, vil det få meget alvorlige konsekvenser for flere hundrede familier på Bornholm. Derfor skal der findes en løsning, fastslår ministeren.

Danish Crown besluttede tirsdag aften at dreje nøglen om på slagteriet, fordi medarbejderne - efter godt fire måneders benhårde forhandlinger - fortsat afviser en lønnedgang som led i slagterigigantens planer om at spare 25 millioner kroner årligt på slagteriet i Rønne.

Det betyder, at cirka 200 medarbejdere bliver kastet ud i arbejdsløshed, medmindre de bøjer af inden mandag, hvor ledelsen har krævet et endeligt svar.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

17-årige Cecilie har fået nok af...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Prince-læge indgår forlig i sag om...
bt.dk
Ekspert om Coops lukning af 47...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx