06/09-13 19:59

Søvndal vil have flere beviserSøvndal vil have flere beviser

Udenrigsministeren er allerede overbevist om, at Syrien har brugt giftgas. Men han ser frem til mere fakta.

storybild

Den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF). (Billede: Polfoto/arkiv)

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) bakker op om meldingen fra Frankrigs præsident, François Hollande, der i forbindelse med G20-landenes topmøde i Sankt Petersborg har sagt, at et militært angreb mod Syrien skal afvente en rapport fra FN's våbeninspektører.

LÆS OGSÅ: Obama og Putin holdt hemmeligt møde

Den danske udenrigsminister åbner samtidig muligheden for, at der kan blive tale om en midlertidig FN-rapport om det formodede angreb med kemiske våben 21. august forud for den endelige rapport, der stadig kan være flere uger undervejs.

Søvndal siger i forbindelse med sit møde med de øvrige EU-landes udenrigsministre, at han ikke ser nogen modsætning mellem regeringens tidligere konklusion af, at Syrien har brugt kemiske våben og ønsket om ikke at handle, før FN-rapporten kommer.

- Vi har ingen grund til betvivle de oplysninger, vi har fået. Men jeg synes, det er en rigtig klog beslutning, siger Søvndal i en kommentar til Hollandes melding om, at en militæraktion skal afvente både FN-inspektørerne og en beslutning fra USA's kongres.

LÆS OGSÅ: Frivillig læge dræbt i Syrien

- Jeg har faktisk argumenteret for de sidste dage, at vi burde sikre os, at våbeninspektørernes rapport kommer. Som formentlig vil levere solid bekræftelse på de ting, vi ved.

- Der vil komme nogle facts frem, som jeg tror, vil forstærke det billede, der er. Det er et godt forslag, Hollande kommer med, siger Søvndal, der samtidig åbner muligheden for, at der kan blive tale om en midlertidig rapport, der kommer tidligere end hidtil varslet.

- Jeg er helt sikker på, at det vi vil se, er, at vi får en midlertidig rapport fra våbeninspektørerne. Jeg synes, at det er godt, at vi får den.

- Jeg er overbevist om, ud fra de oplysninger jeg ligger inde med, at det entydigt vil vise, at der er anvendt kemiske våben, og at det er Assad der står bag, siger Søvndal.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Jørgen Olsen er med i beskidt...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx