Af - 16/04-14 08:09

EU kan lukke pædofile ind i idrætsklubberEU kan lukke pædofile ind i idrætsklubber

Et nyt direktiv vil forhindre idrætsklubber i at registrere, om ansatte tidligere er blevet dømt for overgreb mod børn.

storybild

Danske idrætsklubber kæmper for at holde pædofile ude. Børnene på billedet har intet at med pædofili at gøre. (Billede: Polfoto)

Hver fjerde pædofilidømte forsøger at komme i kontakt med børn igen ved at blive træner i en idrætsklub. Derfor har de danske idrætsklubber fået mulighed for at tjekke, om deres ansatte tidligere er blevet dømt for overgreb mod børn. Men nu truer en ny lovgivning fra EU med at svække den danske indsats for at holde pædofile væk fra børnene i idrætsklubberne, skriver Politiken.

»I værste fald betyder det jo, at vi ikke kan udelukke pædofile, som misbruger børn i foreningslivet«, siger Poul Broberg, idrætspolitiske chef i Danmarks Idrætsforbund, til Politiken.

Mulig pædofil er på spil: Tilbød dreng penge
Mulig pædofil er på spil: Tilbød dreng penge

For at holde pædofile væk fra børn skal danske idrætsklubber bede om en såkaldt 'børneattest' på alle deres ansatte. Børneattesten er en udvidet straffeattest, der fortæller, om personen tidligere er blevet dømt for misbrug af børn.

Oplysningerne står dog kun på børneattesten, indtil den dømte har afsonet sin dom – derfor har de danske idrætsorganisationer oprettet en fælles register, hvor ca. 50 personer er registreret som misbrugere af børn.

Skolebørn jages af pædofil på Facebook
Skolebørn jages af pædofil på Facebook

Men det register spænder et nyt EU-direktiv ben for: Hvis det bliver gennemført, vil idrættens organisationer ikke længere få lov til at håndtere persondata, og dermed ryger muligheden for at opretholde det særlige register over pædofile.

Derfor håber de danske idrætsforeninger, at de kan få ændret EU-direktivet, der bliver forhandlet i EU's ministerråd. Hvornår forhandlingerne slutter, er ifølge Politiken uvist.

Advarer mod pædofil og falsk Rasmus Seebach
Advarer mod pædofil og falsk Rasmus Seebach

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx