Af - 20/08-15 06:43

51-årige Helle hædret for at hjælpe hjemløse51-årige Helle hædret for at hjælpe hjemløse

Fællesskabsprisen 2015 blev onsdag uddelt til ti ildsjæle. Prisen uddeles til personer eller grupper, som har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark. En af dem er 51-årige Helle Sibbersen.

Bildstrecke im Grossformat »

Kølig champagne, tappasanretninger, god musik og en bagende sol på en skyfri himmel. Det var, hvad der blandt andet ventede gæsterne på dækket af det store skib Pearl Seaways på Langelinje i København.

”Til jer fællesskabsnominerede nyd nu, at det er jer, der i dag skal modtage.”

Sådan lød budskabet til de 100 nominerede gæster, der var inviteret med til prisuddeling sammen med familie og venner på dækket.

I alt var 1.100 blevet nomineret til Fællesskabsprisen, der uddeles til personer eller grupper, som har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark. En af de nominerede var 51-årige Helle Sibbersen.

Helle Sibbersen er tidligere blevet nævnt i metroxpress for sit store arbejde med at hjælpe andre, om det så er hjemløse på gaden, eller studerende der ikke har råd til mad. Alt det på trods af, at hun har haft 14 blodpropper

Ved tredje prisoverrækkelse ud af i alt ti bliver Helles navn råbt op. Allerede et par dage forinden havde Helle Sibbersen fået overleveret nyheden over telefonen. Men overraskelsen er alligevel stor, da hun finder ud af, at hun er den nominerede, der har fået flest stemmer.

- Har jeg virkelig fået 16.000 stemmer. Jeg er helt overvældet, siger hun begejstret.
Men det er ikke kun fællesskabsprisen Helle Sibbersen har modtaget. Hun er også blevet kåret, som vinder af metroxpress' læsere, der har stemt på, hvem de synes fortjente en Fællesskabspris.

- Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg, det er lidt mere fedt, siger Helle Sibbersen med et glimt i øjet. Her er det er Hr. og Fru Danmark, der har valgt mig, og ikke kun en jury - selv om jeg selvfølgelig er glad for begge ting, siger en Helle Sibbersen til metroxpress.

Anerkendelsen af Helles frivillige arbejde er helt fortjent, mener Helle Sibbersens mor Lilian Bundgaard.

- Jeg er stolt af hende. På et eller andet tidspunkt burde hun vinde, og det har hun så gjort i år. Det er flot. Det er et kæmpe arbejde, hun gør, siger Helle Sibbersens mor.

Med i juryen sidder blandt andre Mette Frederiksen (S). Hun er ikke i tvivl om, at Helle Sibbersen har fortjent Fællesskabsprisen.

- Da jeg så Helle, kunne jeg se med det samme, hvorfor så mange havde givet hjerter til Helle. Og jeg tror, det er fordi, at hun bare gør det. Der ligger ikke nogen kæmpe strategi eller forretningsplan bag - hun gør det bare, fortæller Mette Frederiksen.

På trods af anerkendelse, ros, blomster og fine ord med på vejen er en af dette års fællesskabsvinders stadig ydmyg.

- I mine øjne er jeg ikke større end nogen andre. Jeg er jo bare mig, siger Helle Sibbersen.

Se alle ti vindere på Fællesskabsprisen.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx