09/12-15 14:53

Europa-Nævnet godkender DF's brug af tilskudEuropa-Nævnet godkender DF's brug af tilskud

Modsat EU-Parlamentet har Europa-Nævnet ikke tænkt sig at bede om tilskudspenge tilbage fra Dansk Folkeparti.

storybild

(Billede: Unger Anthon)

Den offentlige støttepulje Europa-Nævnet godkender Dansk Folkepartis brug af tilskud til et sommertogt i 2013 med skibet Halmø.

- Efter fornyet gennemgang er et enigt nævn kommet til den konklusion, at DF har fulgt de regler, som Europa-Nævnet opererede med i tilskudsperioden 2012-2014, siger nævnets formand, Anne-Marie Meldgaard (S), onsdag i en pressemeddelelse.

Dansk Folkeparti har tidligere fået kritik for, at partiet forud for kommunalvalget i 2013 arrangerede et sommertogt til søs, som var finansieret af midler fra både Europa-Nævnet og EU-Parlamentet. Sidstnævnte har pålagt DF at tilbagebetale 120.700 kroner.

Men Europa-Nævnet mener ikke, at der er noget at komme efter.

Nævnet har samtidig accepteret DFs brug af tilskud til en lastbiltur, hvor en lastbil prydet med et billede af EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) kørte rundt i 17 danske byer.

Nævnet har dog siden strammet reglerne, så det tydeligt fremgår, at tilskud ikke må bruges til personlige annoncer og kampagner.

Europa-Nævnet, hvis fulde navn er Nævnet for Fremme af Debat og Oplysning om Europa hører til under Kulturstyrelsen. Det består af fem medlemmer, der er indstillet af de fem største partier i Folketinget.

Nævnet har til formål at ruste danskerne til at tage stilling til europapolitiske spørgsmål og giver årligt cirka 20 millioner kroner i tilskud til blandt andet partier.

LÆS OGSÅ: Europaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx