05/12-13 10:46

Bødskov om PET-sag: Jeg har gjort det eneste ansvarligeBødskov om PET-sag: Jeg har gjort det eneste ansvarlige

Justitsministeren erkender, at retsudvalget ikke fik hele sandheden at vide om aflysning af Christiania-besøg.

storybild

Morten Bødskov. (Billede: Polfoto/arkiv)

Justitsminister Morten Bødskov (S) holder fast i, at det var rigtigt ikke at fortælle Folketingets Retsudvalg om det skærpede trusselsbillede, som var årsag til, at et besøg på Christiania i februar sidste år blev udskudt.

Ministeren kritiseres ellers for at have vildledt Folketinget i samarbejde med tidligere formand for retsudvalget Anne Baastrup (SF).

Bødskov: Jeg blev ikke orienteret om PET-scenarier
Bødskov: Jeg blev ikke orienteret om PET-scenarier

- Jeg mener, at det, jeg har gjort her, er det eneste ansvarlige at gøre i den pågældende situation.

- Man skal forstå, at det her handler om kilder i miljøer, der giver politiet og Politiets Efterretningstjeneste et indblik i, hvad der foregår. Det er det, de bygger hele deres viden på, og derfor er det selvfølgelig meget følsomt.

- Hvis man viderebringer det, så risikerer man altså at kompromittere efterretningstjenestens fundament, siger Bødskov, der torsdag er i Bruxelles.

Justitsminister irettesætter PET efter kalenderkig
Justitsminister irettesætter PET efter kalenderkig

Berlingske skriver torsdag, at besøget på Christiania blev udskudt, på grund af, at Pia Kjærsgaards (DF) deltagelse ifølge PET ville gøre besøget farligere for alle udvalgets medlemmer og kræve flere betjente.

Men Folketingets Retsudvalg fik i stedet en forklaring fra Anne Baastrup om, at besøget måtte udskydes, fordi daværende politidirektør i København, Johan Reimann, var forhindret i at deltage i et forudgående møde.

Pia K.: Scharf var ikke opgaven voksen
Pia K.: Scharf var ikke opgaven voksen

- Formuleringen om, at Johan Reimann ikke kunne være til stede, er sådan set rigtig. Men det er også rigtigt, at Anne Baastrup var blevet bibragt fortrolige oplysninger om, at der var et skærpet trusselsbillede, og at hun vurderede, at så var det rigtigt at udskyde besøget.

- De oplysninger kunne ikke viderebringes til Folketingets Retsudvalg. Det kunne de ikke, fordi det ville kompromittere PET's kilder og deres efterretninger, hvis det ville komme ud, forklarer Morten Bødskov.

Politiforbundet håber på samarbejde med ny PET-chef
Politiforbundet håber på samarbejde med ny PET-chef

Justitsministeren kalder besøget på Christiania, som i stedet blev gennemført i juni samme år, for "en helt særlig situation". Han understreger, at hans ambition alene har været at beskytte retsudvalget og Pia Kjærsgaard.

- Det handler om retsudvalgets sikkerhed, det handler også om Pia Kjærsgaards sikkerhed. Hvis man skulle kritisere mig for noget, så skulle det være, at jeg havde holdt den her viden fra politiet og PET tilbage og havde sagt til retsudvalget: "tag på besøg på Christiania", vel vidende at det hele risikerede at brage løs derude, siger Bødskov.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx