Af - 14/04-15 16:10

Margit var grædefærdig: Lejere smurte huset ind i lortMargit var grædefærdig: Lejere smurte huset ind i lort

- Jeg håber, at børnene bliver tvangsfjernet fra forældrene, lyder det fra Margit Lindgren.

Bildstrecke im Grossformat »

Margit Lindgren var grædefærdig, da hun sent den 15. marts trådte ind i sit hus og så, hvilken tilstand lejerne havde efterladt det i.

Siden 2011 har hun sammen med sin mand udlejet et hus nær Horslunde på Lolland, men da parret for et år siden skrev under på en lejekontrakt med en familie på to voksne, tre børn og en hund, havde de aldrig gættet, hvilken forfatning deres hus ville ende i.

- Jeg fik et chok, da jeg kom op ad trappen. Gulvet var som resten af huset smurt ind i hundelort, og jeg kunne ikke gå nogen steder uden at jokke i en. Det rodede med tøj, legetøj, flasker, dåser og brugte bleer i én store pærevending. Det lugtede forfærdeligt over det hele. Der brød jeg grædende sammen.

Sådan fortæller Margit Lindgren om parrets historie, der begynder for et år siden, da parret lejer deres hus ud til en tilfældige familie fra Slagelse-området.

- De var vældigt flinke, men der gik ikke længe, inden de blev mere og mere afvisende, fordi min mand gentagne gange bad dem rydde op i haven og slå græs, som det fremgik af lejekontrakten. Der begyndte at være skrald rundt om huset, indleder Margit Lindgren.

Skidt nyt for mænd: Ingen vil bo med dem
Skidt nyt for mænd: Ingen vil bo med dem

Smurt ind i hundelort
I efteråret fortæller en veninde, at der er døre i huset, som er gået i stykker, fordi familiens hund har kradset i dem. Der var også begyndt at lugte i huset, forklarede hun, og der begynder Margit Lindgren at blive bekymret. Da tørretumbleren i oktober går i stykker, får Margit Lindgren endelig en undskyldning for at komme ind i huset.

- Da jeg kommer indenfor, kan jeg se, at bag-indgangen er totalt fyldt op med skraldesække, skrammel og ragelse. Jeg spurgte dem selvfølgelig, hvad det gik ud på, og efter jeg havde set på tørretumbleren, bad jeg om at se dørene i huset. Jeg måtte kravle henover 8-10 skraldesække fyldt med - tror jeg - tøj, for at komme ud i køkkenet, som lignede noget, der var løgn med madrester og opvask, fortæller hun.

Samtidig kan hun konstatere, at dørene - ganske rigtigt - er ødelagt, men det er ikke det værste.

- Gulvet er allerede på det tidspunkt smurt ind i hundelort. De lover at råde bod på det, men jeg gik grædefærdig derfra.

Margit Lindgren og hendes mand indkaldte derefter familien til et møde, men svineriet fortsatte. Derfor valgte de at bruge en option i lejekontrakten og opsagde lejemålet, så familien skal være fraflyttet den 15. marts i år.

Fra opsigelsen er en realitet, har parret ikke længere kontakt med familien, der ifølge Margit Lindgren ikke besvarer opkald for at få sat en flytterapport i stand.

- Den 15. marts om aftenen kommer manden kørende ind i vores indkørsel, smider nøglen i postkassen og kører hurtigt væk. Vi havde ikke en chance, siger Margit Lindgren, der samme aften tog over i huset med sin mand.

- Vi var forberedt på, at der ville være en del ting i underetagen, men vi havde ikke været oppe på første sal, hvor der var hundelort over alt. Der lå brugte bleer, vi fandt endda en pose med, hvad der lignede menneskeafføring i. Samtlige døre i huset var ødelagt, og hoveddøren er også ødelagt på grund af deres hund, siger Margit Lindgren.

Airbnb-udlejers mareridt: Lejere besatte boligen
Airbnb-udlejers mareridt: Lejere besatte boligen

Fuld Airbnb-udlejer dukkede op midt om natten
Fuld Airbnb-udlejer dukkede op midt om natten


Kommunen bør gribe ind

Oplevelsen med familien kommer til at koste parret dyrt. Familien havde lagt 12.000 kroner i depositum, men det er det rene vand i forhold til skaderne, understreger hun.

- Det tog to hele dage at smide alt ud, og så kunne jeg ellers begynde at gøre lidt rent, vaske gulv og sådan nogle ting. I forgårs og i går havde vi rengøring på derover, og det har hjulpet en hel del. Vi regner med, at det kommer til at løbe op i et sted mellem 50.000 og 100.000 kroner, inden vi er færdige.

Selv om parrets hus er så godt som ødelagt, og der skal gøres rent og udskiftes køkken, så understreger Margit Lindgren, at parret fortsat vil leje huset ud, når det er kommet i stand igen. Og så håber hun, at kommunen griber ind.

- Det er en familie, der har brug for hjælp, men mest af alt, så håber jeg, at børnene bliver tvangsfjernet fra forældrene. De burde ikke have børn, og jeg har allerede kontaktet kommunen to gange, understreger hun.

Metroxpress har været i kontakt med Lolland Kommune, der oplyser, at de ikke udtaler sig i personfølsomme sager. Derfor ønsker de hverken at be- eller afkræfte, at de kender til den konkrete sag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx