Af - 04/02-14 10:11; Opdateret: 04/02-14 11:22

Ole Sohn melder sig ind i SOle Sohn melder sig ind i S

Ole Sohn melder sig ind hos Socialdemokraterne efter ballade i SF. Han afviste ellers et skifte så sent som torsdag.

storybild

Først rapporterede TV2 torsdag aften, at Ole Sohn var på vej til S. Kort efter afviste hovedpersonen selv, men nu skulle skiftet alligevel være på vej, ifølge DR. (Billede: Polfoto/Henning Hjorth)

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn skifter SF ud med Socialdemokraterne, afslører han på Facebook.


Dermed slutter han sig til en række profiler fra Villy Søvndals formandstid, der har taget det samme spring, blandt andet tidligere skatteminister Thor Möger, tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye, folketingsmedlemmet Jesper Petersen og senest folketingsmedlem og tidligere sundhedsminister Astrid Krag.

Medie: Garvet parti-rotte forlader SF
Medie: Garvet parti-rotte forlader SF

Så sent som torsdag aften afviste Ole Sohn ellers, at han var ved at skifte parti. Det skete efter, at TV2 havde bragt nyheden, og trods Ole Sohns egen afvisning af historien var kanalens politiske redaktør Anders Langballe da også ganske skråsikker i sin sag:

- Jeg har ingen grund til at tro, at mine kilder taler usandt. Jeg skal ikke stå og sige, at Ole Sohn om en måned er medlem hos S, men det er ikke sikkert, at sidste ord er sagt i den sag, forklarede Langballe fredag til Journalisten.dk.

59-årige Ole Sohn var Villy Søvndals højre hånd, mens Søvndal var SF-formand. Men siden Annette Vilhelmsen overtog partiets formandsstol, har han været kørt ud på et sidespor, og blev således fyret som minister i oktober 2012 til fordel for Vilhelmsen selv.

Astrid Krag skifter til Socialdemokraterne
Astrid Krag skifter til Socialdemokraterne

Partiskiftet kommer efter den seneste uges massive uro i SF, der har medført, at partiet har trukket sig ud af regeringen, at Annette Vilhelmsen har trukket sig som formand og at flere andre fremtrædende folketingsmedlemmer har vinket farvel til deres poster.

Desuden er begge partiets næstformænd gået af, og to tidligere ministre - Astrid Krag og Ida Auken - har meldt sig ud og i stedet ind hos henholdsvis Socialdemokraterne og De Radikale.

DF revser partiskiftere – men er selv stiftet af afhoppere
DF revser partiskiftere – men er selv stiftet af afhoppere

Ole Sohn har tidligere meddelt, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx