Af Ritzau - 11/12-16 16:00

S er lige så stor som VLAK tilsammen i ny målingS er lige så stor som VLAK tilsammen i ny måling

Det står 52,2 procent mod 47,6 procent i rødt favør i ny Voxmeter-måling for Ritzau.

storybild

S-formand Mette Frederiksen kan i en ny Voxmeter-måling for Ritzau notere sig en fremgang. Partiet står til 28,1 procent af stemmerne. Til sammenligning står de tre regeringspartier, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, tilsammen til 28,2 procent. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Hvis der var valg i morgen, ville Socialdemokratiet stå til at få 50 mandater i Folketinget. Præcis samme antal står de tre regeringspartier, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, til at få.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Socialdemokratiet kan notere sig en opbakning på 28,1 procent. Det er en fremgang på 1,8 procentpoint i forhold til valgresultatet på 26,3 procent.

Oppositionspartiet cementerer altså sin position som Folketingets absolut største parti. På andenpladsen kommer Venstre med 17,8 procent.

Dermed har regeringspartiet tabt næsten lige så meget terræn, som Socialdemokratiet har vundet: 1,7 procentpoint.

Tilsammen står VLAK-regeringen til at kunne høste 28,2 procent af stemmerne. Det er Venstre og Liberal Alliance, der er gået tilbage i målingerne siden valget.

Derimod står De Konservative til en lille fremgang på 0,7 procentpoint og går dermed fra 3,4 til 4,1 procent.

Socialdemokratiet og de fire øvrige oppositionspartier får i målingen tilsammen 52,2 procent af stemmerne. VLAK og støttepartiet Dansk Folkeparti får 47,6 procent.

Dermed er situationen så godt som spejlvendt i forhold til valgresultatet på 52,3 til blå blok mod 47,7 til rød blok.

Den største tilbagegang siden valgresultatet står DF for. Partiet, der i efteråret har været ramt af beskyldninger om misbrug af EU-midler og kovending på Europol, går 3,8 procentpoint tilbage til 17,3 procent.

Målingen lader ikke Nye Borgerlige komme over spærregrænsen på to procent. Partiformand Pernille Vermund kan notere sig 1,6 procent.

Voxmeters måling baserer sig på telefoninterview med 1030 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra 5. til 10. december.

23,8 procent af de adspurgte svarer, at de er "i tvivl om partivalg", "vil ikke stemme", "vil stemme blankt" eller "ikke er stemmeberettiget".

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier er på plus/minus 2,7 procentpoint.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Pølsevogn og dj: Sådan festede...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx