Af - 02/02-16 20:05

Qvortrup: Kristian Jensen er 'magt-arrogant'Qvortrup: Kristian Jensen er 'magt-arrogant'

Det er Kristian Jensens politiske arrogance, som har givet ham en næse, mener politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Tirsdag fik udenrigsminister Kristian Jensen (V) en næse for at ignorere et flertal i Folketinget. I et beslutningsforslag vedtog Folketinget, at regeringen at skulle droppe de planlagte besparelser på ulandsbistanden i 2015. Fordi det ikke var et lovforslag, men et beslutningsforslag, kunne Kristian Jensen rent teknisk ignorere flertallet og gennemføre besparelserne.

- Vi skal huske på, at 'minister' betyder folkets tjener, og så er det et problem at have en minister, som i øvrigt tilhører en meget, meget spinkel mindretalsregering, der er ligeglad med, hvad flertallet i Folketinget siger, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup.

HC Midtjylland henter tidligere tysk verdensmester
HC Midtjylland henter tidligere tysk verdensmester

Det har ikke nødvendigvis reelle politiske konsekvenser, at få en næse, men Kristian Jensen svækker sin egen og regeringens position med hans 'magt-arrogance', mener kommentatoren.

- For alle regeringer er det ekstremt vigtigt at have et godt og tillidsfuldt forhold til Folketinget, og det er altså det, der bliver sat over styr her. Det giver et indtryk af noget 'magtfuldkommenhed' fra regeringens side: 'Nu er vi blevet sat ind på vores kontorer, og så kan I i øvrigt hoppe og springe, som det passer jer, for vi gør bare, hvad vi synes er det rigtige', siger Qvortrup.

Esbjerg henter vraget FCM-back
Esbjerg henter vraget FCM-back

Der er blevet givet mange næser ud i dansk politik, og rekordholderen Uffe Ellemann-Jensen har 80 næser at kigge tilbage på.

- Der er mange danske politikere, som har et blakket omdømme. Det her betyder ikke, at Kristian Jensen må trække sig. Men nu bliver der holdt ekstra øje med ham, og han skal huske på, at han tilhører en regering, som baserer sig på et meget spinkelt flertal. Der skal ikke ret mange til, før der kan opstå et flertal mod regeringen eller en minister som Kristian Jensen, vurderer Henrik Qvortrup.


LÆS OGSÅ: Sejrsløse Gary Neville lejer forstærkninger til Valencia

LÆS OGSÅ: Nicolai Boilesen bliver i Ajax resten af sæsonen

LÆS OGSÅ: Valgforsker: Regeringsmagten slider på Venstre

LÆS OGSÅ: Eks-minister forlader direktørstilling i Danske Havne

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Se den overraskende gestus her:...
bt.dk
Tomas har fire børn med tre...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx