Af Ritzau - 12/12-16 17:10

Forsvarer: Narkoanklage bygger på teorier og gætForsvarer: Narkoanklage bygger på teorier og gæt

Anklager er ifølge forsvarer på tynd is i sag om 310 kilo kokain, der ankom til Fredericia Havn sidste sommer.

storybild

Syv mænd er på anklagebænken ved Retten i Kolding for forsøg på at sætte sig i besiddelse af 310 kilo kokain fra en container ved havnen i Fredericia sidste sommer. Det lykkedes ikke ifølge anklageren. I stedet endte den store mængde narko hos en virksomhed i Esbjerg, der sælger elektriske dele til biler. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

Der er ikke skyggen af bevis for, at syv udenlandske mænd havde til hensigt at snuppe 310 kilo kokain fra en container på havnen i Fredericia sidste sommer.

Sådan lyder det mandag eftermiddag fra advokat Hanne Reumert, der er forsvarer for en 28-årig hollandsk mand.

Den hollandske mand står ifølge anklageren til mellem 12 og 14 års fængsel for at have været en af de bærende kræfter bag forsøget på at snuppe kokainen til en værdi af 800-900 millioner kroner på gadeplan.

Men forsvareren giver ikke meget for anklagemyndighedens bevisførelse.

- Man kan ikke dømme folk for at ville sætte sig i besiddelse af 310 kilo kokain, når det baserer sig på teorier og gæt fra anklagemyndighedens side, lyder det fra forsvareren.

Anklagemyndighedens sag bygger på indicier, der peger på, at de tiltalte var i landet på det pågældende tidspunkt.

Gps- og teleoplysninger peger i samme retning.

Men anklageren mangler ifølge forsvareren en rygende pistol, der peger på, at de tiltalte havde til hensigt at sætte sig i besiddelse af narkoen.

Det er ikke engang bevist, at de overhovedet vidste, at containeren indeholdt andet end autoelektriske dele til Esbjerg-virksomheden Holger Christiansen A/S, lyder det fra Hanne Reumert.

Hun hæfter sig ved, at de syv mænd ifølge anklageren er en del af et professionelt smuglernetværk, som organiserer handlen med narko mellem Sydamerika og Europa.

Men hvis det er tilfældet, undrer det forsvareren, at hendes klient skulle være kørt fra Holland til Danmark i en bil - en grå VW Polo - som ikke engang kunne rumme de mange kilo kokain.

- De 310 kilo kokain svarer til 358 liter, hvis man pakker det ud og hælder det i bagagerummet. Der kan være 280 liter i poloen. Man ville stå med knap 100 liter, som man ikke havde plads til. Det tror jeg ærligt talt ikke, at professionelle ville gøre, siger Hanne Reumert.

Hendes klient nægter sig ligesom de seks andre tiltalte skyldige. De har også nægtet at afgive forklaring i retten.

Men det kan man ifølge forsvareren ikke tage som tegn på, at de tiltalte ikke har rent mel i posen.

- Vi skal ikke bevise, at de er uskyldige. Det er anklageren, der skal bevise, at de er skyldige, siger hun.

Tre af de tiltalte har i forbindelse med politiafhøringer sagt, at de var taget til Danmark udelukkende for at feste og ryge hash.

Der falder dom i sagen 22. december.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx