Af - 31/05-16 12:36; Opdateret: 31/05-16 13:13

Endelig: Nu er det danske kongehus på Facebook og InstagramEndelig: Nu er det danske kongehus på Facebook og Instagram

Kongehuset er på Facebook. Det sker som en del af en større digital plan, der skal give danskerne et indblik i den royale hverdag.

storybild

(Billede: Henning Bagger)

Mange danske royalister har gået og sukket efter, at det danske kongehus skulle komme på Facebook. Nu er det en realitet.

Nu kan danskerne følge hele den royale familie på Facebook og Instagram. Begge sociale kanaler blev åbnet for offentligheden tirsdag ved middagstid. Sammen med en ny version af kongehuset.dk og den eksisterende YouTube-kanal, er der nu åbnet godt op for de sociale sluser i det ellers digitalt konservative kongehus.

I denne video kan vi se, hvordan Kronprinsen tager et billede af sin mor, Dronningen, til Facebook og Instagram.

”Danskernes medieforbrug flytter sig og Kongehuset vil gerne være der, hvor danskerne er. Med de nye platforme har vi som supplement til den øvrige medieomtale mulighed for i højere grad direkte at fortælle danskerne om Kongehuset, den kongelige families virke og Kongehusets rolle i samfundet. Her mener vi, at Facebook og Instagram er gode platforme. Vi ser det som en naturlig videreudvikling af Kongehusets medieplatforme, at Kongehuset går på de sociale medier”, siger Hofmarskal Michael Ehrenreich.

Her er Kongehusets første billede på Instagram.


På Kongehusets Facebook-side er der allerede oprettet adskillige gallerier fra forårets begivenheder. Sidens tidslinje er ekstraordinær. Den beskriver nemlig hele Kongehusets historie helt tilbage til år 1000.

Siden er åben for alle danskere, der overholder reglerne om en god tone, ingen skældsord, ingen reklamer eller stødende opslag. Disse opslag vil blive slettet.

Velkommen på Facebook til Kongehuset.

LÆS OGSÅ: Kongehus forventer kun årpenge til prins Christian

LÆS OGSÅ: Eksperter: Svært at finde royale job til otte børnebørn

LÆS OGSÅ: Ugeblad trækker utroskabs-historie om Kronprinsen tilbage

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Sabrina så Elliot græde på gaden: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx