Af Ritzau - 21/12-16 07:45; Opdateret: 21/12-16 07:55

Søren Pind vil belønne ekstra dygtige studerendeSøren Pind vil belønne ekstra dygtige studerende

Yder man en præstation ud over det sædvanlige er et 12-tal ikke nok, lyder det fra Søren Pind.

storybild

Til Berlingske siger Søren Pind, ar, der mangler en belønning til de studerende, der yder noget exceptionelt i den nuværende 12-trinsskala. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

I et af sine første interview som ny uddannelses- og forskningsminister, åbner Søren Pind (V) for en justering af 12-trinsskalaen.

Til Berlingske siger han, at han synes, der mangler en belønning til de studerende, der yder noget exceptionelt i den nuværende 12-trins-skala.

De bør belønnes mere end tilfældet er i dag.

- 12-tallet i sig selv er fint, men det vælter jo ind med 12-taller. Jeg synes, vi mangler noget til det helt exceptionelle, siger Søren Pind til avisen.

Rektorer: Karakterer bør afgøre elevers gymnasieplads
Rektorer: Karakterer bør afgøre elevers gymnasieplads

Ministen ønsker ikke at uddybe, hvad en sådan særlig udmærkelse i givet fald kunne bestå i. Men han siger til avisen, at han nu vil kigge på skalaen sammen med undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Da 12-skalaen blev indført i skoleåret 2006/2007, var det med det modsatte argument om, at det gamle 13-tal, der blev givet for den ekstraordinære præstation, ikke gav mening, når karakteren blev brugt i udlandet.

Dengang var forventningen, at kun hver tiende beståede eksamen ville udløse et 12 -tal. Men i dag bedømmes omkring 16 procent af de beståede eksamener på universiteterne med 12.

Frafald og karakterer varierer markant på uddannelser
Frafald og karakterer varierer markant på uddannelser

Den udvikling har fået flere politikere til at kræve et opgør med den nye skala.

Dansk Folkeparti, Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten har alle efterlyst et eftersyn af skalaen.

Alle fem partier savner en grundlæggende diskussion af karaktersystemet og mener, at der er for få muligheder for at bedømme studerende ud fra andet end et tal.

I sommer afviste den daværende undervisningsminister Ellen trane Nørby (V) dog at ændre den nuværende 12-trinsskala over for Berlingske.

Men hun lod forstå, at hun ville undersøge muligheden for at belønne den ekstraordinære præstation - eksempelvis med en medalje eller en stjerne i eksamensbeviset.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Supermarked røvet: Gerningsmanden...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx