Af - 13/12-16 14:34; Opdateret: 13/12-16 14:48

Ambulance-redder til danskerne: Skræmmende mangel på empati og respektAmbulance-redder til danskerne: Skræmmende mangel på empati og respekt

Blå blink får alt for ofte folk til at stoppe op og stille spørgsmål, mens de eksempelvis optager video til Snapchat. Hvor bliver respekten af, spørger 30-årige ambulanceredder Dennis Thorbech Christensen.

storybild

Ambulanceredderen Dennis Thorbech Christensen har en bøn, der ikke burde være nødvendig: Ser I en ulykke, så fortsæt forbi, hvis ikke I umiddelbart kan hjælpe. (Billede: Privatfoto)

Er vi ved at miste respekten for uniformeret personel, når ulykken er ude?

Noget tyder på det. Ambulanceredder Dennis Thorbech Christensen har i hvert fald fået nok af, hvad han i en statusopdatering på Facebook kalder mangel på empati og respekt over for både ambulancefolk så vel som ofre på et ulykkessted.

I opslaget, der ind til videre har fået godt 6.000 reaktioner og er delt snart 2.700 gange, kommer den 30-årige ambulancemand med en bøn, efter han mandag ikke kunne få ro til at hjælpe en kritisk syg borger på en offentlig plads i København.

'Jeg er klar over, at blå blink altid vil trække opmærksomhed. Men at man gentagne gange bliver forstyrret i livsvigtig behandling af folk, der skal mase for at se, snapchatte, blande sig i behandlingen eller spørge om "hvad der sket" - "må vi se ham" (altså den syge borger) er mig uforståeligt.'

Kalle og Ken reddede Timm: - Vi blev nervøse da han besvimede og fik kramper
Kalle og Ken reddede Timm: - Vi blev nervøse da han besvimede og fik kramper

Efter gentagne opfordringer til folk om at forlade stedet, bliver min makker nød til at flytte ambulancen, for at skærme. Da det ikke lykkedes, måtte vi tilkalde politiet - kun for det formål at holde folk væk. Jeg tænker de to politifolk også havde andre ting at tage sig til.

Dermed tabte vi værdifuld tid på alt andet end patienten.

Jeg begriber ikke, at respekten for uniformeret personel - men i lige så høj grad ens medborgere - kan ligge på et så lille sted. I de syv år jeg har kørt ambulance er dette fænomen kun blevet værre, og jeg hører det samme fra mine ældre kollegaer.

Man går vel heller ikke hen til en brolægger, der er i gang med at anlægge et fortorv, for at spørge "hvad der er sket" eller for at blande sig i arbejdsgangen.

Danmark sørger over dræbt betjent - hvorfor gør vi det ikke, når pædagoger dør?
Danmark sørger over dræbt betjent - hvorfor gør vi det ikke, når pædagoger dør?

Jeg har derfor en bøn: Næste gang man passerer et ulykkessted og ikke umiddelbart kan hjælpe, så gør os den tjeneste og fortsæt forbi. Om ikke for vores skyld, så i det mindste for de tilskadekommende og deres pårørende.

Det kunne være dine kære, der lå der en anden gang, og så vil du sætte pris på at det ikke blev dine nærmeste der blev dagens underholdning mens de ligger hjælpeløse og sårbare.

LÆS OGSÅ: TV: 17-årige Alberte raser imod mobning i lukkede Facebook-grupper

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx