Af - 09/12-16 08:47; Opdateret: 09/12-16 09:29

Ikke plads i bussen: 3. klasse måtte gå 10 kilometerIkke plads i bussen: 3. klasse måtte gå 10 kilometer

En skoleklasser gik ti kilometer for at komme på museumsbesøg

Bildstrecke im Grossformat »

Tirsdag måtte en skoleklasse gå omkring ti kilometer, da deres billedkunstlærer havde besluttet sig for, at eleverne skulle på museumsbesøg.

Det skriver Fyens.dk.

I forbindelse med en fagdag i billedkunst skulle 44 elever fra to klasser se en Disney-udstilling på Brandts i Odense, og deres lærer så ingen anden mulighed for at gennemføre besøget, end at snøre skoene hos den ene klasse og gå de fem kilometer, der er fra Kroggårdsskolen i Odense-forstaden Næsby til centrum.

Ifølge fyens.dk var 3.klassernes lange gåtur en form for protestmarch mod en ordning i Odense Kommune, som billedkunstlæreren ikke mener fungerer efter hensigten.

Nedslående tal: Mobning er svær at vriste sig fri fra
Nedslående tal: Mobning er svær at vriste sig fri fra

"Gratis busser til skoler og dagtilbud skal give Odense-børn flere oplevelser,” skrev Odense Kommune sidste år, da kommunen præsenterede ordningen, der giver gratis buskørsel for skoleklasser og institutioner i tidsrummet 9 til 13.

Men højst 30 personer kan rejse gratis sammen ifølge ordningen, og da der går en time mellem afgangene fra skolen ville besøget på Brandts blive for kort.

- Vi skal jo være tilbage igen inden klokken 13. Sådan er reglen jo. Og så ville hele den tid, vi havde til rådighed, være væk, hvis vi skulle sprede os på to afgange. Så beslutningen blev, at den ene klasse måtte gå, siger billedkunstlærer på Kroggårdsskolen Lene Egelykke Sørensen til fyens.dk.

Skolen kunne have bestilt en ekstra bus, men det ville koste omkring 500 kroner, lyder det. Og derfor var det ikke en reel mulighed.

- Men 500 kroner er mange penge i den virkelighed, der er ude på folkeskolerne, siger Lene Egelykke Pedersen.

Skoleklasse fra Skive reddet ud af brændende bus
Skoleklasse fra Skive reddet ud af brændende bus

Hun mener, at det er vigtigt at børnene får oplevet kunst og kultur, og gåturen tager tid, der kunne være brugt i undervisningen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx