Af - 27/12-15 09:23

Sådan tjener du penge på dine julegaver i dagSådan tjener du penge på dine julegaver i dag

Det kan være en indbringende forretning at tage på juleudsalg i dag

Bildstrecke im Grossformat »
Åh hvor forældre dog hadede karaoke-maskinen. Men hvorfor VILLE den bare dø? Både GameBoy og DS var cirka det fedeste gaver man kunne få. Det var måske mere en konfirmationsgave, men hvis man kunne score et minianlæg til jul, var lykken gjort. De kunne ikke rigtig noget, men vi elskede dem af hele hjertet. Utalige timers morskab juleaften. Derefter lidt mere sporadisk brug. Det banebrydende spil tog landet med storm, og fik også pigerne til computeren. Den danske klassiker er tidløs, og er stadig på de fleste ønskesedler. Alle små piger samlede på My Little Pony i 90'erne. I dag er de blevet kult blandt halvgamle single-mænd, der bor i deres forældres kælder. En ny cykel var lykken, og hvis den så endda havde gedebukkestyr var man ubetinget klassens sejeste. De fleste af os havde de billige med sodavands-logoer, men der var altid et par stykker i klassen, der gik all in på det vildeste kram. Drenge kunne godt lege med dukker - hvis dukkerne havde automatvåben. Barbie og Ken ejede 90'erne og gjorde mange forældre fattige i julen. Nokia og Sony Ericsson var kongerne og mantraet var: Jo mindre, jo bedre. Havde du flest, var du sejest. Det var ikke en kælk - det var en livsstil. Alles favorit var Michelangelo. Yep, karaoke var stort. Danmark kunne rent faktisk spille fodbold engang, og efter EM '92 var Brian Laudrup konge af Danmark resten af 90'erne. Var det hamstere? Var det ugler? Ingen ved det, men de kunne sige de sødeste ting. Hvordan skal man forklare følelsen af at pakke en Micro Machines-boks ud? Det var som at drikke 10.000 glas soda stream på en gang mens man kyssede med den lækre fra parallelklassen. Det var med andre ord fedt.

I galleriet herover kan du se, hvad der typisk gemte sig under juletræerne i 90´erne. Det var tider....
--------------------------------------------------------------------------------------------------

'Store Byttedag' er i gang.

Klokken 7 åbnede de første butikker for en af årets helt store shoppe-dage, hvor julemætte danskere tager ud med uønskede gaver og bytter dem til noget, der matcher ønskelisten.

Ifølge en prognose baseret på årets julehandel forventer Dansk Erhverv, at de danske forbrugere i år vil bytte gaver for op mod 250 millioner kroner.

Men der kan være god grund til også at tage de gaver med, som ellers er faldet i god jord.

I mange butikker er det store juleudsalg begyndt, eksempelvis i Magasin, Fields, Fisketorvet og Elgiganten, og her kan den listige kunde gøre en rigtig god handel.

Hvis din julegave nu er på tilbud, kan du returnerer gaven til den oprindelige pris og derefter købe samme gave igen til udsalgspris. Overskuddet kan du stikke i lommen eller bruge på nye julegaver.

Det forudsætter naturligvis, at butikken giver returret, som netop betyder, at kunden kan få sine penge igen, da der som udgangspunkt ikke er noget krav om, at kunden skal kunne bytte eller returnere sine varer medmindre den er købt på nettet.

Herunder kan du læse dine rettigheder ifølge forbrug.dk

Butikskøb:
Gaven kan kun byttes eller returneres, hvis det er aftalt ved købet
Du skal kunne fremvise en bon, eller varen skal have et byttemærke
Du skal forvente, at varen skal kunne sælges igen som ny. Den må ikke være brugt, mærker må som udgangspunkt ikke være klippet af, og emballagen skal ofte følge med varen
En bytteret giver dig ret til at vælge en anden vare i butikken
En returret giver dig ret til at få varens købspris udbetalt
Du skal overholde den aftalte frist

Netkøb:
Fortrydelsesfristen er 14 dage fra den dag, du modtager varen, medmindre der er aftalt en længere frist
Du skal inden for fristen meddele sælgeren klart og tydeligt, at du vil udnytte din fortrydelsesret. Herefter har du yderligere 14 dage til at returnere varen i
Du skal selv betale returportoen
Du har selv ansvar for varen, mens du har den og under forsendelsen
Varen må kun prøves, som du kan gøre det i en butik, hvis du vil have alle pengene retur. Vær opmærksom på, at netbutikken kan afvise at give dig den fulde pris retur, hvis varen er brugt og dermed er forringet i værdi
Pengene for varen vil typisk blive returneret til giverens konto

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx