Af - 06/03-15 06:19; Opdateret: 06/03-15 11:07

TV: Kvinder kaldes luder, skøge og møgso - men hvad kalder vi mænd?TV: Kvinder kaldes luder, skøge og møgso - men hvad kalder vi mænd?

Der findes langt flere skældsord for kvinder end for mænd. Det er et tegn på at samfundet kredser om at kvinder er mindre værd.

Feltmadras, luder, skøge, kælling, møgso og dulle. Der findes et utal af skældsord om kvinder, men hvor mange findes der egentlig om mænd?

Ligestillingsministeriet har bedt unge om at komme med deres bedste skældsord og i videoen kan du se, hvilke forslag de kommer med til kvinder og hvor få forslag de kan komme op med, når det skal handle om mænd.

'Kvinder vil domineres i sengen - drop ligestillingssnakken'
'Kvinder vil domineres i sengen - drop ligestillingssnakken'

I år er det 100 år siden kvinder i Danmark fik valgret og det giver for politikerne på Christiansborg anledning til at bringe ligestilling på bordet igen.

- Mange danskere, måske især unge, synes, at vi har nok ligestilling i Danmark. Der er ikke mere at kæmpe for. Men vi skal passe på, at vi ikke læner os for godt tilbage. Der er stadig meget at kæmpe for, og der kommer hele tiden nye udfordringer for mænds og kvinders lige muligheder. Lige nu ser vi for eksempel, hvordan de sociale medier er en platform, for hadporno, sexistiske kommentarer og trusler især rettet mod piger og kvinder, siger ligestillingsminister Manu Sareen.

Christiane får feminist op i det røde felt
Christiane får feminist op i det røde felt

Ministeren mener, at det er vigtigt at gøre opmærksom på, at unge generationer også skal være opmærksom på ligestilling og forskelsbehandling.

- Ja, det er da for eksempel ret relevant, at pigerne kan forvente at få mindre i løn end deres drengevenner, når de en gang kommer ud på arbejdsmarkedet. Ligestilling er en værdi, derfor er det så vigtigt, at vi alle - også unge - forholder os til ligestilling og er med til at fremme ligestillingen i hverdagen, lyder det fra Manu Sareen.

Nu tjener danske kvinder åbenbart mere end mænd
Nu tjener danske kvinder åbenbart mere end mænd

På gaden undrer det flere at de adspurgte unge, at de ikke kan komme på flere skældsord for mænd. Men Silas på 18 år fra København konkluderer sådan her om årsagen:

- Samfundet kredser om, at kvinder er lavere stillet end mænd. Desværre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx