Af Ritzau - 05/10-16 08:26; Opdateret: 05/10-16 09:56

For meget i skat: Kæmpebeløb på vej til danske boligejereFor meget i skat: Kæmpebeløb på vej til danske boligejere

Der venter godt 10 milliarder kroner til 730.000 boligejere, som betalte for meget skat af for høj vurdering.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover kan du læse fem gode tips til ikke at blive snydt ved bolighandel.

De første vindere i regeringens nye system for ejendomsskat er 730.000 boligejere. De får i alt 10 milliarder kroner tilbage. De har betalt for meget boligskat siden 2011, fordi deres huse var vurderet for højt.

Det oplyser DR Nyheder.

To ud af tre vælgere kalder Trumps skattefidus egoistisk
To ud af tre vælgere kalder Trumps skattefidus egoistisk

Boligejerne får automatisk refusion, når de nye vurderinger er på plads. Det kræver en politisk aftale mellem regeringen og et flertal i Folketinget, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde op til i sin åbningstale.

Regeringen har afsat 24 milliarder kroner til en ny ejendomsvurdering med et nyt skattestop. Systemet sikrer, at nuværende boligejere ikke skal af med mere boligskat fra 2021.

Avis: Regering vil give skatterabat til 600.000 boligejere
Avis: Regering vil give skatterabat til 600.000 boligejere

10 milliarder kroner til refusion er en bunden opgave. Staten har med de forkerte vurderinger opkrævet skat uden hjemmel i lovgivning. Det er ulovligt.

Tilbagebetalingen skal begrænse antallet af klager over de nye vurderinger fra 2018. Klagerne kan koste skattemyndighederne dyrt.

Siden Venstre i 2001 indførte skattestoppet, har ejendomsværdiskatten været fastlåst i kroner og øre. Derimod kan grundskylden stige op til syv procent årligt.

Indtil 2040 stiger boligskatterne med det nuværende boligskattestop med 10 milliarder kroner.

Skattetrykket stiger trods reformer
Skattetrykket stiger trods reformer

Regeringen sænker såvel grundskylds- som ejendomsværdisatsen i det nye system. Grundskyld betales til kommunen, som selv fastsætter niveauet mellem 16 og 34 promille af grundens værdi.

Ejendomsværdiskat betales af den samlede værdi af hus og grund. Skatten er på en procent af værdien op til 3.040.000 kroner og tre procent af værdien derover.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx