Af Ritzau - 09/08-16 11:39; Opdateret: 09/08-16 11:59

Henrik Qvortrup ryger på radio-pause under retssagHenrik Qvortrup ryger på radio-pause under retssag

Den tidligere chefredaktør for Se og Hør skal ikke være vært på Radio24syv under retssagen om magasinet, oplyser programchef Mads Brügger.

storybild

Mens Se og Hør-sagen er for retten, holder bladets tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup pause fra sit nuværende job som vært på et mediekritisk magasin på Radio24syv. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Når retssagen om Se og Hør-sagen og den såkaldte tys-tys-kilde indledes, må Henrik Qvortrup holde pause på Radio24syv.

Den tidligere chefredaktør på det kulørte ugeblad har hen over sommeren været vært på radiostationens mediekritiske program Q & A. Men fra 25. august bliver han afløst af en vikar.

- Vi må forvente, at retssagen vil fylde meget i efterårets mediedebat, og Qvortrup er af indlysende grunde inhabil til at behandle denne sag som vært i et kritisk medieprogram, siger Radio24syvs ene programchef Mads Brügger i en pressemeddelelse.

- Nogle gange kan elefanten i rummet blive så stor, at den kommer til at fylde det hele, og det vurderer vi er tilfældet her.

Hvorvidt Henrik Qvortrup vender tilbage til værtstjansen på Radio24syv afhænger af retssagens udfald, herunder "karakteren af en eventuelt dom", udtaler Mads Brügger.

Hovedpersonen selv kalder i samme pressemeddelelse beslutningen om hans tvungne pause for "fornuftig og indlysende":

- Retssagen om Se og Hør kommer til at fylde i efteråret, og jeg kan naturligvis ikke med troværdighed stille de højst påkrævede kritiske spørgsmål om sagens mediedækning. Jeg ser frem til at genoptage værtskabet igen om nogle måneder.

Hans ansættelse ved Radio24syv har været genstand for kritik.

Otte personer er tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket. Desuden er der rejst tiltale mod Aller Media A/S.

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største skandale i nyere dansk mediehistorie.

I sagen skal en it-medarbejder hos IBM - kendt som tys-tys-kilden - have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal Se og Hør have købt og udnyttet til at spore og skrive om kendte menneskers privatliv.

Sagens tiltalte er blandt andet anklaget for overtrædelse af straffelovens hackerparagraf og for bestikkelse. Enkelte af de otte er endvidere tiltalt for at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om kendte personer.

Henrik Qvortrup nægter sig skyldig.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Henrik Qvortrup ryger på radio-pause under retssag

LÆS OGSÅ: Qvortrup forsvarer sig i sit eget radioprogram

LÆS OGSÅ: Qvortrup kommer til at svare på tiltale i sit eget program

LÆS OGSÅ: Henrik Qvortrup er tiltalt i Se og Hør-sagen

LÆS OGSÅ: Henrik Qvortrup tiltalt i Se & Hør-sagen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx