Af - 11/04-16 21:30; Opdateret: 11/04-16 22:04

TV-lægen advarer: Derfor skal du IKKE smutte hvidløg op i numsenTV-lægen advarer: Derfor skal du IKKE smutte hvidløg op i numsen

En journalist fra Politikens blogger univers har slået et slag for myten om at smide et fed hvidløg op, hvor solen ikke skinner, for hurtigt at blive rask. Men er det nu også en god idé?

Bildstrecke im Grossformat »

- Nemt, hurtigt og smertefrit. Nu havde jeg et fremmedlegeme i numsen, og jeg var iskold.

Sådan lyder det i et blogindlæg i Politiken fra løbeentusiast og journalist Anders Legarth. I et desperat forsøg på at blive hurtigt rask og dermed komme ud og løbe igen lod han et olieindsmurt - økologisk, koldpresset rapsolie, vel at mærke - stykke hvidløg glide op i enden efter råd fra en person, han kalder ‘Den Seriøse’.

Overrasket? Dette skal du IKKE spise med tømmermænd
Overrasket? Dette skal du IKKE spise med tømmermænd

Blogindlægget, som er ved at få lidt liv på de sociale medier, er ikke den eneste historie, der fortæller om myten om netop det at blive hurtig rask ved at medicinere sig selv rektalt med hvidløg.

Men ikke en særlig god idé, lyder det fra TV-lægen Peter Qvortrup Geisling.

- Jeg ved ikke, hvad baggrunden for denne opfattelse er, men det passer altså ikke, at man bliver rask af hvidløg i numsen. Der har været episoder med forbrændinger på huden, når folk har prøvet at hele sår med hvidløg, og da der ofte er rifter oppe i endetarmen, så er det virkelig ikke en god idé at smide hvidløg derop, siger Peter Qvortrup Geisling til metroxpress.

Så klam er tv-lægens tømmermændskur
Så klam er tv-lægens tømmermændskur

Han påpeger, at selv i madlavning har hvidløg en ganske begrænset effekt, da det kræver rigtig meget hvidløg, før det har en dokumenteret positiv effekt på helbredet. Det samme gælder oppe i numsen.

- Hvis du skulle blive rask af hvidløg i numsen, ville det kræve, at du puttede rigtig mange derop. Og de ville for den sags skyld heller ikke nå at blive optaget før, at de røg ud igen ved næste toiletbesøg, siger TV-lægen.

Tv-lægen har talt: Derfor gør snaps dig så syg
Tv-lægen har talt: Derfor gør snaps dig så syg

Så på trods af, at Anders Legarth Schmidt fortæller, at han vågnede badet i sved og følte sig helt frisk, så lyder rådet, ifølge Peter Qvortrup Geisling, til at være, at man skal holde sig til oralt indtag af hvidløg for at gøre maden lækker - og altså ikke rektalt for at tilskynde et bedre helbred.

LÆS OGSÅ: Sådan kan hvidløg redde dit liv

LÆS OGSÅ: Læge: Gammel opskrift kan dræbe farlig bakterie i svinekød

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx