Af Mathias Tuxen - 20/10-17 18:50

Kig op: Spektakulært syn rammer Danmark i denne weekendKig op: Spektakulært syn rammer Danmark i denne weekend

Med lidt tålmodighed og held kan du få dig én på opleveren i weekenden.

storybild

(Billede: MATTHIAS BALK/AFP (arkiv). )

Heldige og tålmodige danskere kan i weekenden blive vidne til en meteorsværm, som kommer til at kaste mellem 20-25 stjenskud af sig i timen. Det bliver i weekenden særligt tydeligt, fordi månen er ny. Chancen for et spotte det spektakulære syn på himlen er størst på Fyn og Sydvestjylland.

Når sommeren er forbi, begynder vintertid og dermed kortere dage og længere nætter. Mørket betyder dog til gengæld også, at der kommer rig mulighed for at se stjerneskud på himlen.

I denne oktober-weekend topper den årlige meteorsværm Orioniderne, der pryder nattehimlen med hundredvis af stjerneskud.

Det skriver DR.

Natten til lørdag og søndag er månen ny og har dermed svagt lys, hvilket giver de bedste betingelser for dem, der spejder efter stjerneskud. De heldige vil i bedste fald komme til at opleve helt op til 20-25 stjerneskud i timen, hvis skyerne ikke dækker for meget af nattehimlen. Meterolog ved DMI, Henning Gisselø, fortæller, at der nogle steder i landet er huller at spore i skydækket i weekenden.

»I aften begynder det at klare op i den sydvestlige del af landet, og både i sydvestjylland og på Fyn ser der ud til at være huller i skydækket både natten til lørdag og natten til søndag,« siger han.

Håbefulde nordjyder og sjællændere må derfor opgive denne omgang stjerneskud, da de ikke har store chancer for en skyfri himmel.

Orioniderne er betegnet som en mellemstor meteorsværm, der i år er aktiv fra 4. oktober til 14. november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godt eller dårligt nyt? Ingen ved...
bt.dk
LIGE NU: Medie - nu forlader...
bt.dk
Skuddrama i USA: Nøgen mand dræber...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx