Af Mathias Tuxen - 10/02-18 08:51

Kronprinsen har besøgt sin far på Rigshospitalet Kronprinsen har besøgt sin far på Rigshospitalet

Kort tid efter kronprins Frederik i går aftes landede i Danmark, besøgte han sammen med Kronprinsessen og Dronningen prins Henrik på Rigshospitalet.

storybild

(Billede: Keld Navntoft)

Det oplyser Kongehuset til BT.

Kronprins Frederik måtte afbryde sit ophold Sydkorea i forbindelse med Vinter-OL, fordi prins Henriks tilstand - ifølge en meddelelse fra Kongehuset fredag - er alvorligt forværret.

Prins Henrik lider af en lungeinfektion og fik tilbage i januar konstateret en godartet tumor i venstre lunge. Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet sidst i januar efter et ophold i Sharm el Sheikh i Egypten, hvor han igennem mange år har kendt hotelejeren Enan Galaly, som han også tilbragte tid med under det seneste besøg.

Fredag formiddag besøgte kronprinsesse Mary kort Rigshospitalet sammen med sine børn, prins Christian og prinsesse Isabella. Senere på dagen ankom også dronning Margrethe og prins Joachim sammen med prins Nikolaj og prins Felix, der alle fire forlod hospitalet kort før klokken 17.

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.
  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb. Han er indlagt i lidt mere end en uge.
  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.
  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.
  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
'Jeg får også tit ondt i hovedet af...
bt.dk
DR bekræfter: Her er den nye X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx