08/09-13 09:45

337 danskere smittet med farlig svine-bakterie337 danskere smittet med farlig svine-bakterie

337 danskere er i år blevet smittet med den resistente stafylokokbakterie svine-MRSA

storybild

(Billede: SARA GALBIATI )

Arbejder du med grise? Det spørgsmål har tusindvis af nordjyske patienter fået siden nytår. Det har betydet, at 90 nordjyder har fået konstateret, at de er smittebærere af svine-MRSA. Og det er en stigning i forhold til hele sidste år, hvor tallet var 65. Det viser nye tal fra regionen.

Og infektionshygiejnesygeplejerske i Region Nordjylland, Tinna Urth, mener, at det er en god ting.


Læs også: Usædvanligt: Går ned i løn - giver penge til svin

- Jeg synes bestemt, at det er positivt, at lægerne er opmærksomme på, om patienten risikerer at have svinestafylokokker. Så kan vi meget nemmere håndtere dem efterfølgende, alt efter om de skal have en anden antibiotikabehandling, eller de skal isoleres, når de kommer ind på sygehuset, siger hun til DR Nordjylland.

Siden nytår har Sundhedsstyrelsen krævet, at sygehusene undersøger om borgere, der skal indlægges eller opereres, har MRSA-svinebakterien i blodet og dermed kan være smittebærere. Tinna Urth påpeger, at det ikke nødvendigvis er et udtryk for flere smittede - blot at når man leder, så finder man også.

Læs også: Politisk vrede over mishandling af grise

- Det giver personalet mulighed for at passe rigtig godt på de alvorligt syge. Derfor er det en fordel for patienter, der ikke har noget med svin at gøre, at dem der har MRSA, bliver isoleret på en ene stue, siger hun til DR Nordjylland.

I følge infektionshygiejnesygeplejerske Tinna Urth er der siden nytår i hele landet fundet 337 borgere med svine-MRSA smitten i blodet.

Det er over 100 flere, end der blev konstateret i løbet af hele 2012.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens største stjerne tordner:...
bt.dk
Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand
bt.dk
Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx