Af Ritzau - 14/12-16 23:14; Opdateret: 15/12-16 04:46

S, SF og DF vil tvinge flere udlændingestramninger igennemS, SF og DF vil tvinge flere udlændingestramninger igennem

Regeringen skal indkalde til forhandlinger om stramninger på udlændingeområdet, kræver S, SF og DF.

storybild

Dansk Folkeparti står parat med flere forslag til, hvordan reglerne om udvisning kan strammes udenom regeringen, fortæller udlændingeordfører Martin Henriksen. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Et flertal uden om regeringen vil endnu en gang tvinge stramninger igennem på udlændingeområdet. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti kræver, at regeringen straks indkalder til forhandlinger om, hvordan flere udenlandske kriminelle får en udvisningsdom.

Regeringen er ellers på vej med et lovforslag, som understreger, at der ved grov kriminalitet skal gives udvisning, medmindre det med sikkerhed strider imod internationale konventioner.

Men lovforslaget er blevet kritiseret af en række eksperter for reelt ikke at gøre nogen forskel og dermed kun have symbolsk betydning.

Trine Bramsen, Socialdemokratiets retsordfører, siger til Jyllands-Posten:

- I stedet for, at vi bare indføre lovgivning, som på papiret ser stram ud, vil vi have indkaldt til reelle forhandlinger med forslag på bordet til, hvordan vi får flere dømt til udvisning og flere sendt ud af landet.

Det alternative flertal bestående af S, SF og DF har tidligere imod regeringens ønske afskaffet den såkaldte greencardordning og hævet beløbsgrænsen for, hvornår højtlønnede udlændinge må komme til landet.

Flertallet tvang ligeledes regeringen til at undersøge muligheden for stramninger for personer på tålt ophold.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) "inviterer altid gerne de tre partier over i ministeriet, så de kan fremlægge deres tanker", skriver hun i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti står allerede parat med flere forslag til, hvordan reglerne om udvisning kan strammes. Det fortæller udlændingeordfører Martin Henriksen til Ritzau:

- Vi ønsker, at man udskriver Den Europæiske Menneskerettighedskonvention af vores udlændingelov og udvisningsregler, siger han.

- Man kan også gøre de domme, der i dag er betingede udvisningsdomme, til ubetingede udvisningsdomme. Så i stedet for at give folk en ekstra chance, udviser man dem første gang.

Spørgsmål: Kan det ikke betyde mildere domme, fordi man vurderer, at det vil stride imod konventionerne, hvis de skal udvises?

- Danmark kan faktisk udvise flere inden for konventionerne. Vores domstole har en meget restriktiv fortolkning af eksempelvis Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

- Men vores domstole forstår simpelthen ikke et vink med en vognstang, når Folketinget vedtager ny lovgivning. Og der kan vi sige meget klart, at de domme, der i dag er betingede, gør vi ubetingede. Og så vil domstolene blive nødt til at udvise flere, svarer Martin Henriksen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx