Af Bo Norström Weile - 06/10-15 20:03

Drabssigtet sygeplejerske egnet til normal fængselsstrafDrabssigtet sygeplejerske egnet til normal fængselsstraf

Retten i Nykøbing Falster er ikke klar til at løslade drabssigtet kvinde. Hun fængsles i yderligere fire uger.

storybild

Indgangen til Nykøbing Falster sygehus, hvor den 31-årige sygeplejerske er sigtet for at have dræbt fire patienter. (Billede: Polfoto/Arkiv)

En 31-årig sygeplejerske, der er sigtet for at have dræbt flere patienter på sygehuset i Nykøbing Falster, skal blive i fængslet i yderligere fire uger.

Det fastslår en dommer ved Retten i Nykøbing Falster tirsdag eftermiddag.

Under tirsdagens retsmøde kom det frem, at en mentalundersøgelse af kvinden viser, at hun er egnet til at afsone en normal fængselsstraf, hvis hun ender med at blive dømt.

Anklager: Drabssag mod sygeplejerske i afsluttende fase
Anklager: Drabssag mod sygeplejerske i afsluttende fase

Samtidig fortalte anklager og advokaturchef Christina Tassing, at politiet efterhånden kan se en ende på den omfattende efterforskning.

Om blot en måned eller to ventes politiet således at have indsamlet alt det materiale, som en eventuel straffesag mod kvinden skal bygge på.

I retten kom det også frem, at politiet under en ransagning hos sygeplejersken har fundet materiale fra flere patienters journaler. Blandt andet lå sygeplejersken inde med dokumenter om en kvinde, som den 31-årige ifølge sigtelsen har forsøgt at dræbe.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har den sorthårede kvinde nægtet sig skyldig, og hendes forsvarer har gentagne gange efterspurgt et motiv til de påståede drab.

Et sådant har anklagemyndigheden ikke leveret, men ikke desto mindre er der efterhånden dukket adskillige usædvanlige oplysninger op om kvindens færden.

Sygeplejerskes værste mareridt: - Hele min verden styrtede sammen
Sygeplejerskes værste mareridt: - Hele min verden styrtede sammen

Ved det seneste retsmøde kom det eksempelvis frem, at sygeplejersken to uger før sin anholdelse sendte billeder af tåsedler på to døde patienter til en anden sygeplejerske.

Tre retskemiske undersøgelser af kvindens hår tyder desuden på, at hun i månederne op til sin anholdelse havde taget antipsykotiske medikamenter.

Anklagemyndigheden mener da også at have fundet den såkaldte "rygende pistol" i form af et tomt sprøjtehylster. Den blev fundet i en medicinspand på sygeplejerskens afdeling.

Sygeplejerske om patients død: - Måske overså jeg noget
Sygeplejerske om patients død: - Måske overså jeg noget

Sprøjtens indhold - en dødelig cocktail af sløvende medicin - anklages den 31-årige for at have skudt ind i blodbanen på en kvindelig patient, der efterfølgende måtte genoplives.

En lignende fremgangsmåde beskyldes kvinden for at have brugt i tre andre tilfælde på den samme lange vagt fra 28. februar til 1. marts i år. Det kostede dem alle livet.

Efterfølgende har anklagemyndigheden føjet endnu et drab til sigtelsen, så hun nu i alt er sigtet for fire drab og et drabsforsøg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
Milliardæren og Mærsk er væk: Liberal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx