15/08-15 15:23

Politikere: \Politikere: "Arbejdsløse" fængselsbetjente skal aflaste politiet

DF, LA og K bakker alle op om Socialdemokraternes forslag om at lade fængselsbetjente overtage politiopgaver.

storybild

(Billede: Polfoto)

Landets fængselsbetjente har de seneste par dage gjort opmærksom på, at de er klar til at påtage sig nogle af politiets opgaver. Udmeldingen kommer som et resultat af, at der ikke er særlig travlt i de danske fængsler, hvor flere celler står tomme.

Og ifølge Søren Espersen, der er fungerende retsordfører i Dansk Folkeparti, er det en god idé at lade de ledige fængselsbetjente hjælpe politiet.

- Der er mange ting, som de kan hjælpe med. Det kunne være transport af fanger, paskontrol i lufthavnen eller nogle andre ting, der kan aflaste politiet, siger han til Ritzau.

Fotovogne: S ser positivt på at få fængselsbetjente på vejene
Fotovogne: S ser positivt på at få fængselsbetjente på vejene

Han fastslår, at Dansk Folkeparti er klar til at bakke op om forslaget, som Socialdemokraterne er kommet med i kølvandet på, at fængselsbetjentene selv har meldt sig klar til at påtage sig nye opgaver.

- Hvis Socialdemokraterne kommer med et forslag, så vil vi støtte det, fordi vi synes, det er en rigtig god idé, lyder det fra Søren Espersen.

Det er dog ikke meningen, at fængselsbetjentene permanent skal overtage politiopgaver, understreger Søren Espersen.

En af de opgaver, der er blevet nævnt som en mulig opgave for fængselsbetjente, er at passe landets fotovogne. Men netop fotovognene burde ifølge Søren Espersen afskaffes.

Fængselsbetjente er dobbelt så syge som andre i staten
Fængselsbetjente er dobbelt så syge som andre i staten

- Jeg synes, at fotovognene, som politiet bruger en masse mandskab på, skal afskaffes og erstattes af stærekasser, lyder det fra Søren Espersen.

Det danske politi har den seneste tid været presset - blandt andet på grund af skudangrebet i København i februar. Til gengæld har fængselsbetjentene ikke lige så travlt, og netop derfor tilbyder de nu deres assistance.

Til efteråret skal der forhandles et nyt politiforlig på plads, og med de seneste udmeldinger tegner der sig efterhånden et politisk flertal for forslaget.

Både Liberal Alliance og Konservative bakker ligesom Dansk Folkeparti op omkring Socialdemokraternes forslag, hvilket tilsammen giver mere end de 90 nødvendige mandater.

LÆS OGSÅ: Flere imamer i fængsler mødes med skepsis

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx