Af - 26/05-14 10:23; Opdateret: 26/05-14 10:44

Hidsig rovfugl angriber løbere omkring DyrehavenHidsig rovfugl angriber løbere omkring Dyrehaven

En løber blev i fredags angrebet en af hidsig musvåge ved Jægersborg Hegn nord for København. Det er ikke første gang, den angriber, oplyser Naturstyrelsen.

storybild

En løber blev i fredags angrebet en af hidsig musvåge ved Jægersborg Hegn nord for København. Det er ikke første gang, den angriber, oplyser skovfoged. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Løbere eller folk med håbet om en idyllisk gåtur i skoven omkring Dyrehaven ved Jægersborg Hegn nord for København, bør være ekstra opmærksomme på, hvad der kommer foroven.

En hidsig musvåge – stor dansk rovfugl med et vingefang på op til 128 centimeter – huserer nemlig i området, og i fredags gik det ud over en intetanende kondiløber.

Har du oplevet noget lignende, eller ved du noget, må du meget gerne kontakte os eller sende billeder på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Manden kom ifølge Det Grønne Område løbende på grusstien, der går ind i Jægersborg Hegn fra Raadvad Kro, da han pludselig blev angrebet bagfra.

Med udspilede kløer kom musvågen lydløst svævende mod ham fra trækronerne, og han fik en lang rift hele vejen ned af venstre side af ansigtet efter mødet med rovfuglen.

Samme fugl har angrebet før
Ifølge Torben Christiansen, som er skovfoged fra Naturstyrelsen Hovedstaden, er det ikke første gang, at den iltre musvåge er på spil. For to år siden blev en kvinde angrebet i samme område, og tre år før det blev en tredje person overfaldet af den store rovfugl.

- Min vurdering er, at det er den samme fugl. Musvåger bliver relativt gamle - mellem 8 til 15 år - og vi ved, at de kommer tilbage til de samme steder for at yngle. Derfor er der god grund til at tro, at der er tale om den samme fugl, siger Torben Christiansen til metroxpress.

Torben Christiansen hæfter sig ved, at musvågen under alle tre tilfælde har angrebet bagfra, og at den har angrebet, imens ofrene løb væk fra den. Noget, der ifølge skovfogeden indikerer, at rovfuglen måske ser mennesker, til trods deres størrelse, som lette bytter:

- Fra en menneskelig betragtning virker det jo vanvittigt, at en fugl på den størrelse angriber et menneske, der er adskillige gange større. Men ligesom med bjørne, som vi ved angriber, når man løber væk fra dem, kan det være, at musvågen er styret af samme mekanik og derigennem opfatter mennesket som et et let bytte, lyder det fra Torben Christiansen.

Sådan undgår du angreb
For at undgå den hidsige musvåges skarpe kløer er der ifølge Naturstyrelsens skovfoged to ting at gøre. Det ene er helt og holdent at blive væk, imens det andet går ud på at narre fuglen:

- Vi ved fra tidligere episoder, hvor folk er blevet angrebet, at fuglen kun angriber i nakken eller i baghovedet. Derfor har folk haft stor succes med at tegne eller påklistre øjne bag på deres kasketter eller paraplyer, og det har simpelthen medvirket, at musvågen ikke har angrebet, lyder det snu råd.

Ifølge Torben Christiansen forsvarer musvåger deres territorium fra midten af april til først i juni, hvorfor der ikke er lang tid til, at der ikke længere er 'fare' på færde.

- Lige nu er det nok bedst at blive væk fra lige netop den passage i skoven.

- Problemet er meget lokalt, og der er masser af andre stier eller veje, man kan løbe eller gå på, så der er ingen grund til at gå ind på musvågens territorium og - i gåseøjne - risikere noget, lyder det.

Ifølge skovfogeden er det de sidste 200 meter på Stampevej i Jægersborg Hegn, der er særligt 'hotte'.

- De sydligste par 100 meter ad Stampevej, inden den støder til Svenskevej, er det område, man skal undgå, siger Torben Christiansen.

Har du oplevet noget lignende, eller ved du noget, må du meget gerne kontakte os eller sende billeder på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Hvis man vil læse mere om musvågeangreb, kan man finde info på naturstyrelsen.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx