Af Fie West Madsen - 18/03-17 14:19

Carl-Mar Møller: Derfor gider mænd ikke at være derhjemmeCarl-Mar Møller: Derfor gider mænd ikke at være derhjemme

Der er særlig én årsag.

storybild

Carl-Mar Møller, leder af det alternative Institut for Kreativ Psykoterapi og praktiserende kroppsyke-terapeut. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Den kendte parterapeut Carl-Mar Møller mener, at mange mænd fravælger at være hjemme hos familien og ofte i stedet prioriterer arbejde, fordi han simpelthen ikke får nok ros.

Det skriver han i en kommentar i Berlingske.

Ifølge Carl-Mar Møller, der til daglig er leder af det alternative Institut for Kreativ Psykoterapi, har mænd tendens til at fravælge livet derhjemme til fordel for arbejde og kammerater, fordi de ikke har fået nok ros af faderen i hjemmet, fordi han oplever sønnen som en trussel og en konkurrent til moderens kærlighed.

Præcis den mangel på ros som dreng, kan altså senere i livet få den voksne mand til at flygte fra hjemmet, mener Carl-Mar Møller.

Hver femte kvinde i forhold: Han bruger for lang tid på toilettet
Hver femte kvinde i forhold: Han bruger for lang tid på toilettet

'Hvis sønnen ikke får ros og beundring, vil det medføre, at han søger andre autoriteter, f.eks. arbejdsgivere og kammerater. Mange mænd vil derfor prioritere arbejde fremfor familielivet. Når manden er hjemme hos sin kæreste oplever han tit, at han får kritik, og at kæresten brokker sig for meget. Det minder ham om den kritik, han har fået af faderen, og derfor er han ofte neutral og behagesyg, når han er hjemme for at undgå kritikken,' forklarer Carl-Mar Møller i Dagens brev i Berlingske.

Han tilføjer, at manden ofte kan føle, der er mere anerkendelse og ros at hente på arbejdspladsen.

Heldigvis er det dog et mønster, der kan brydes, og mere ros derhjemme kan få ændret mandens syn på hjemmelivet.

Danske kvinder overrasker: Her er vores yndlingsfestival
Danske kvinder overrasker: Her er vores yndlingsfestival

'Hvis manden skal være mere hjemme, vil det kræve opmærksomhed, ros og beundring, før han kan tage imod hendes kærlighed. Mange mænd bliver fjerne og fraværende, hvis der er fare for kritik og konflikt, og derfor vil begge parter ofte være ensomme hver for sig,' skriver Carl-Mar Møller videre.

Parterapeuten mener dog, at mange kvinder kan have svært ved at rose deres mand, fordi det betyder, at de mister kontrollen og magten over ham.

Udover at være parterapeut og leder af det alternative Institut for Kreativ Psykoterapi er Carl-Mar Møller også kroppsyke-terapeut.

LÆS OGSÅ: Sexisme og hævnporno kan give flere voldtægtsanmeldelser

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx