Af - 23/06-17 07:30

Isabella blev student efter en sej kamp - men fik ikke lov til at komme op på podietIsabella blev student efter en sej kamp - men fik ikke lov til at komme op på podiet

Ude blandt alle de andre familiemedlemmer sad Isabellas mor. Rystet over, at hendes datter var blevet placeret bag blomsterne i hjørnet. Bag talerstolen og væk fra klassekammeraterne.

storybild

Isabella Romanow er 23 år, har muskelsvind og er handicappet. Hun sidder i kørestol, men er lige blevet student sammen med alle sine klassekammerater fra Roskilde Handelsskole. Hun fik huen i mandags og torsdag formiddag skulle hun endelig modtage sit eksamensbevis. Det gik dog ikke, som hun havde forventet.

»Jeg kommer derind i dag i en sal fyldt med stole og ser først, at der ikke er plads i stolerækken. Min mor fjerner med det samme en af stolene, så jeg kan sidde der. Jeg er handicappet, så jeg bemærker med det samme, at der heller ikke er en rampe op til scenen, hvor vi skal have vores eksamensbeviser,« fortæller Isabella Romanow.

Drillet da han droppede ud af gymnasiet: Nu tigger vennerne om job
Drillet da han droppede ud af gymnasiet: Nu tigger vennerne om job

Hun har gået på Roskilde Handelsskole det sidste halvandet år indtil torsdag, hvor hele hendes studietid skulle afsluttes med et endeligt bevis. Hendes navn ville blive råbt op, hun ville få et kram fra en af skolens ledere og modtage sit bevis foran den fyldte sal og alle hendes skolekammerater. Men skolen havde ikke gjort scenariet muligt for Isabella Romanow. Og de havde på dagen ikke tænkt sig at hjælpe hende.

»Min mor går over til en af skolelederne og ser meget fortvivlet ud. Hun kommer tilbage og siger, at det ikke vil have en rampe op til scenen. Jeg siger med det samme til min mor, at vi jo kan hente vores egen ude i bilen, men det vil skolen åbenbart ikke af sikkerhedsmæssige hensyn.«

Et kvarter efter Isabella Romanow og hendes mor Auri Romanow har fået den fortvivlende og ulykkelig nyhed, kommer en af lærerne hen og fortæller, at de tidligere har haft et uheld med en rampe, hvorfor de ikke har tænkt sig at stille en op for Isabella. Læreren fortæller, at Isabella kan sidde i sin kørestol ved siden af scenen.

Julie er døv og mor til to: I dag blev hun student
Julie er døv og mor til to: I dag blev hun student

»Jeg sidder helt ude i hjørnet så langt fra mine venner på scenen, at jeg ikke kan høre talerne fra podiet. Da vi skal have eksamensbeviserne, er jeg sjovt nok den første, der får mit bevis. Jeg følte, at de bare ville have mig overstået. Jeg sidder tilbage og er helt fortvivlet og tæt på at græde. Jeg følte mig virkelig udenfor,” fortæller Isabella Romanow.

Isabella Romanow og hendes mor prøvede forgæves at forhandle med skolens ledere og lærere. De foreslog at bruge deres egen rampe, som lå ude i bilen, men intet hjalp. Samme aften lægger Isabellas mor et billede fra, hvad der skulle være en lykkelig dag, ud på Facebook. Fortvivlet, såret og rasende på sit barns vegne. Isabella sider selv tilbage med en ærgerlig følelse efter den store dag.

»Jeg græder normalt ikke, for jeg prøver at være stærk, men det her var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Jeg håbede virkelig, at jeg kunne komme med op sammen med mine klassekammerater og være med i fællesskabet. Det var igen et slag oven i hovedet, der mindede mig om, at jeg sidder i kørestol og er anderledes end alle andre. Jeg stod så tæt på målet, og så blev hele glæden ødelagt på den måde,« siger Isabella Romanow.

Ude blandt alle de andre familiemedlemmer sad Isabellas mor. Rystet over, at hendes datter var blevet placeret bag blomsterne i hjørnet. Bag talerstolen og væk fra klassekammeraterne.

'Årgang 0'-fyr er blevet student: Se de søde studenterbilleder
'Årgang 0'-fyr er blevet student: Se de søde studenterbilleder

»Da alle rejser sig op, ser jeg Isabella omme bag blomsterne, hvor taleren har ryggen til hende. Hun kan intet høre og sidder helt alene. Jeg var gal og rasende. Det er så uretfærdigt, fordi jeg tænker, at en rampe er så lille en ting, og de har haft halvandet år til det - det kan simpelthen ikke være så svært, for det er ikke et kæmpe podie,« forklarer Auri Romanow.

Skoledirektør, Jørgen Sloth, forklarer til BT, at han ikke selv var til stede torsdag formiddag, hvor Isabella fik sit eksamensbevis.

»Jeg var ikke selv tilstede og ved ikke så meget om hændelsen. Dem der var ansvarlige kan jeg ikke få fat i. Jeg har selv kontaktet Isabella og kan ikke sige andet, end at jeg beklager dybt. Det er begivenhed, som man ikke kan lave om. Det er helt uacceptabelt, det der er sket for hende. Jeg ligger mig fladt ned beklager dybt, for det er bare for dårligt.«

GENIALT: 8 studenterhuer, der er sjovere end din!
GENIALT: 8 studenterhuer, der er sjovere end din!

Skolen vil fredag morgen undersøge, hvordan det kunne ske, at Isabella ikke fik sit eksamensbevis på podiet sammen med resten af klassen.

»Vi undersøger nærmere i morgen og sikrer, at det ikke sker fremover. Vi er en skole, hvor vi gør alt, hvad vi kan for alle elever, som skal have lige muligheder. Jeg har sagt til Isabella, at hvis vi på nogen måde kan hjælpe og kompensere med studentervognsturen, så vil vi gøre alt.«

LÆS OGSÅ: Flirtede med lærer: Her er Nikita Klæstrups blå bog fra gymnasiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx