Af - 26/04-15 17:34; Opdateret: 26/04-15 18:22

Thomas bliver vraget til jobsamtalen, når han åbner mundenThomas bliver vraget til jobsamtalen, når han åbner munden

Stammende Thomas griber til Facebook for finde sig et arbejde

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke det ydre, som arbejdsgiverne bliver vraget på.

Søndag eftermiddag har den nordjyske 30-årige Thomas' opslag tiltrukket 2.000 delinger på godt en uge. Han har taget Facebook i brug for at overbevise folk om, at hans stammen ikke gør ham inkompetent.

- Jeg ved, at jeg ikke er ene i min situation, og der er mange andre, som også kæmper, siger Thomas Sørensen til metroxpress.

Thomas blev uddannet til udvikler af e-koncepter i begyndelsen af 2014, og selv om arbejdsgiverne er vilde med hans cv, glipper det til samtalen.

- Tit får jeg en e-mail, hvor de skriver, at jeg har nogle gode kvalifikationer, men det er ikke lige det, de søger. De nævner også nogle gange, at de har taget min stammen med i overvejelserne. Det får mig til at spekulere på, om de har valgt mig fra udelukkende på grund af min stammen, fordi jeg jo har haft de kvalifikationer, som de har givet udtryk for i jobannoncen, siger han.

I 80 % af tilfældene gør arbejdsgiver det her med din ansøgning
I 80 % af tilfældene gør arbejdsgiver det her med din ansøgning

Se hele opslaget her.

Thomas søger sit første arbejde som uddannet, og tidligere har han da også passet sin arbejde til en fin anbefaling i sin praktiktid hos Logimatic.

- De gjorde ikke forskel på mig, selvom jeg har et talehandikap. Der var selvfølgelig nogle omstændigheder, hvor jeg stammede meget, men der var vi rigtig gode til at kommunikere gennem skrift. For eksempel skrev vi meget til hinanden gennem e-mails og Messenger.

Opslaget på Facebook har været online i en uge, men det er endnu ikke udløst en mail fra en interesseret arbejdsgiver.

- Der er kommet en masse positive tilbagemeldinger. Jeg er overrasket over, at se så mange, som står i samme situation som mig. Der er flere, som har skrevet, at de stammer, og har det rigtig svært, siger Thomas Sørensen.

18-årig skulle vedhæfte CV: I stedet blev det hedt
18-årig skulle vedhæfte CV: I stedet blev det hedt

I Danmark stammer godt 0, 7 procent af den voksne befolkningen og det berører 20-25.000 i mere eller mindre udtalt grad.

Per Fabæch Knudsen er faglig konsulent hos Socialstyrelsen og beskæftiger sig med stammen. Han genkender, at mange stammere løber hovedet mod en mur, når de søger job. De bliver valgt fra, når de skriver at de stammer, eller når arbejdsgiveren finder ud af det til samtalen.

Er det her årets sjoveste jobannonce?
Er det her årets sjoveste jobannonce?

- Det er måske ikke bevidst diskrimination, men hvis man sidder overfor en, der er døv, blind eller stammer, så kan man som arbejdsgiver godt blive nervøs for, at personen ikke kan klare jobbet, siger Per Fabæch Knudsen.

Den faglige konsulent fremhæver dog en lidt ældre undersøgelse blandt 1.500 fynske arbejdsgivere, der viser det modsatte.

LISTE: 4 gode råd inden den vigtige jobsamtale
LISTE: 4 gode råd inden den vigtige jobsamtale

Her listede arbejdsgiverne en række stillinger op, som stammere ikke kunne bestride efter deres mening. En rundspørge blandt lidt over 80 stammere viste dog, at flere faktisk fungerede i de job, som firmaerne mente, de ikke kunne bestride.

LÆS OGSÅ: Skubbede og bandede af medpassager - Det skulle han ikke have gjort

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx