Af - 29/10-15 22:20; Opdateret: 29/10-15 23:03

TV: Vandt 10.000 kroner for at være bedst til fest, farver og faglighedTV: Vandt 10.000 kroner for at være bedst til fest, farver og faglighed

Hvordan indkasserer man 10.000 kroner for fest, ballade og hjælpende oplysninger? Det har idrætslinjen på Københavns Universitet regnet ud.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvilket studie vandt sidste års tutorpris, og hvilket overordnet tema bør et introforløb være tilrettelagt efter. Få svar her.

'Hvad smager bedst i kantinen?', 'hvad er effekten af fremtidsreformen' og 'hvordan tilmelder man sig eksamen?'.

Der melder sig mange forskellige spørgsmål hos de studerende, når de begynder på universitetet. Spørgsmål og et kaos, som tutorerne ofte skal håndtere og forvandle til god stemning og jubel.

Og som tutor er der faktisk 10.000 grunde til at gøre sig umage med at få de studerende til at føle sig godt tilpas. Hvert år kårer Dansk Magisterforening nemlig Danmarks bedste tutorer, og vinderholdet får 10.000 kroner. Torsdag 29. oktober klokken 20 blev vinderne fundet.

- Det er virkelig, virkelig fedt at vinde. Der er lagt mange timer i det her fra en masse fantastiske mennesker, så det er fedt at blive honoreret for det. Nu skal vi nyde sejren, og så tager vi i sommerhus, får noget god mad, spiller nogle spil og fejrer det, siger 23-årige Andreas Blaaholm Nielsen, tutorformand fra idrætslinjen på Københavns Universitet til metroxpress.

Danske Issa tror på drømmejobbet- modsat de kvindelige studerende
Danske Issa tror på drømmejobbet- modsat de kvindelige studerende

Det er de studerende, der indstiller deres tutorer, og studenterformand i Dansk Magisterforening, Frederik Thordal, er blandt andet med til at kåre vinderen.

Idræt KU vandt, fordi de havde lavet aktiviteter, der afspejlede deres faglighed. De havde lavet en masse sportslige aktiviteter som eksempelvis kørestoleræs, ligesom de også spillede Quidditch - et ”kostespil” inspireret af Harry Potter-filmene. Det er fedt med en masse aktiviteter, så det ikke bare bliver tør formidling.
Det siger Frederik Thordal.

Gymnasie-elever blokerer gymnasier og maler bannere
Gymnasie-elever blokerer gymnasier og maler bannere

Dansk Magisterforening afholder konkurrencen for at sætte fokus på, at introforløb ikke kun handler om druk og om at ydmyge de studerende - hvilket mange, ifølge Frederik Thordal, ellers tror.

- Tutorerne er bedre end deres rygte, og med konkurrencen formidler vi de gode erfaringer, de dygtige tutorer gør sig, når de skaber en god studiestart for nye studerende, siger Frederik Thordal.

Minister til demo-elever: Det er jeres tur til at spare
Minister til demo-elever: Det er jeres tur til at spare

Hør vinderens reaktion her

Sådan så det også ud, da idrætslinjen på Københavns Universitet vandt

LÆS OGSÅ: Unge dropper undervisning og protesterer mod barberede uddannelser

LÆS OGSÅ: Studerende er mindre ensomme

LÆS OGSÅ: Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje

LÆS OGSÅ: Desperate studerende griber til adressefusk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
Fødevarestyrelsen trækker salater...
bt.dk
Bil med farlige stoffer brudt i brand
bt.dk
Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx