26/09-13 19:53

Politiet stopper 3500 på den fynske motorvejPolitiet stopper 3500 på den fynske motorvej

Fyns Politi gennemførte torsdag en omfattende kontrol af køretøjer.

storybild

Billedet er ikke fra dagens aktion (Billede: Polfoto)

Omkring 3500 personbiler, varebiler og motorcykler samt 265 lastbiler og busser blev stoppet og undersøgt, da Fyns Politi sammen med blandt andet Skat og Fødevarestyrelsen torsdag gennemførte en omfattende kontrolaktion på den fynske motorvej.

Aktionen førte blandt andet til, at en lastbilchauffør fik sit køretøj beslaglagt og en bøde på 100.000 kroner.

Desuden er to personbiler nu i politiets varetægt. De to førere er begge frakendt kørekortet, og de blev begge taget i at køre bil for tredje gang på tre år. Politiet vil nu forsøge at få deres biler beslaglagt.

Aktionen var delt op i to, så politiet om formiddagen stoppede biler ved Kildebjerg Nord og Rønninge Syd. Efter en frokostpause gik ordensmagten i gang igen, denne gang ved Kildebjerg Syd og Rønninge Nord.

Skat deltog også i aktionen og stødte blandt andet på to sager om manglende afgifter: En autocamper havde ikke betalt afgift, mens en varebil var bygget om til autocamper, uden at det var registreret.

Fødevarestyrelsen var også med og konfiskerede en lastbil, fordi chaufføren ikke kunne redegøre for sine varer. Fem andre bilister fik en advarsel for den måde, de transporterede fødevarer på.

- Vi er godt tilfredse med dagens resultater, siger politikommissær Jesper Pedersen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Der har kun været få tilfælde af alvorlige overtrædelser denne gang. Det kan vi kun hilse med tilfredshed, fortsætter han.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx