26/03-15 16:24; Opdateret: 26/03-15 23:09

Politi bekræfter sigtelser i påstået sag om attentatplaner mod ministerPoliti bekræfter sigtelser i påstået sag om attentatplaner mod minister

Politiet har sigtet to personer efter onsdagens ransagninger i København. Mændene er dog løsladt.

storybild

Det er angiveligt for attentatplaner mod forsvarsminister Nicolai Wammen, at to personer er blevet sigtet. (Billede: Polfoto)

Københavns Politi bekræfter torsdag aften, at to mænd er sigtet i forlængelse af en omfattende ransagningsaktion på fem adresser i København onsdag.

Ransagningerne blev gennemført, efter at politiet havde modtaget oplysninger om blandt andet besiddelse af skydevåben.

De to mænd er ifølge Københavns Politi sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 113, stk. 2, der blandt andet dækker over angreb mod ministre.

Mere konkret drejer sigtelsen sig om planer om et attentat mod forsvarsminister Nicolai Wammen (S), fortæller en af de sigtedes advokater til Ritzau.

- Der er en person, der har henvendt sig og fortalt, at han er sigtet for planer om et attentat mod forsvarsministeren. Han vil gerne have mig som sin advokat, siger forsvarsadvokat Bjørn Elmquist.

Straffelovens paragraf 113, stk. 2 handler om at 'angribe eller øve tvang mod kongen eller den, der med hjemmel i forfatningen fører regeringen, eller mod ministrene (...)'.

Politiets beviser mod mændene er tilsyneladende ikke særlig stærke.

- Vi har ved de gennemførte ransagninger og afhøringerne af de anholdte ikke fundet grundlag for at fremstille nogen i grundlovsforhør, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale os nærmere om de oplysninger, der førte til, at vi aktionerede, siger politiinspektøren.

Ifølge Ekstra Bladet har efterretninger omkring Nicolai Wammen og hans bopæl i de seneste uger ledt til en efterforskning, som onsdag udløste de to anholdelser.

Forsvarsministeren har siden terrorangrebet i København i sidste måned haft PET-beskyttelse, som relaterer sig til den konkrete sikkerhedssituation omkring ministeren, skriver avisen.

Hos Københavns Politi fastslår Jørgen Skov, at onsdagens aktion bør ses i lyset af den generelle trussel om mulige angreb mod Danmark.

- Generelt kan jeg sige, at vi jo opererer i et skærpet trusselsbillede, og at det derfor er vigtigt, at politiet udviser rettidig omhu og handler hurtigt, når vi modtager oplysninger, der kan give anledning til bekymring, siger politiinspektøren.

Ifølge Politiken har de to sigtede henholdsvis pakistansk og somalisk baggrund.

Politiet ransager og anholder i København
Politiet ransager og anholder i København

Regeringen mangler penge til terrorpakke
Regeringen mangler penge til terrorpakke

Justitsminister: Giv nu ro til efterforskning af terror
Justitsminister: Giv nu ro til efterforskning af terror

LÆS OGSÅ: Ny måling: Thorning går frem efter terror

LÆS OGSÅ: SF vil forbyde deling af terror-videoer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx