Af - 19/08-15 07:54; Opdateret: 19/08-15 08:57

Opråb til Søren Pind: Voldtægtsmænd går frit omkringOpråb til Søren Pind: Voldtægtsmænd går frit omkring

Debatten om det lave antal voldtægtsdomme raser.

storybild

Ulla Tornemand og Søren Pind (V). (Billede: Polfoto/mx-collage)

Det er alt for ofte straffrit at begå voldtægt, chikanere eller stalke i Danmark.

Sådan lyder det i et åbent brev til justitsminister Søren Pind (V) fra Dansk Kvindesamfund og en række andre aktører. De mener, at flere skal dømmes for at begå voldtægt, men at det ikke alene er løsningen af øge straffen.

- Der går en del frit rundt derude, som helt klart burde være dømt, siger næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand i en uddybende kommentar til Politiken.

- Det er overgrebspersoner, der er klar over, at de har begået noget strafbart, men som slipper heldigt, enten fordi den krænkede ikke går til myndighederne, eller fordi sagen bliver henlagt, siger hun.

Medunderskrivere er blandt andre Center for Voldtægtsofre, Exitcirklen, Joansøstrene, Tænketanken Viden om Mænd og Landsorganisation af Kvindekrisecentre samt knap 90 jurister, journalister, politikere, professorer og fagforbundsformænd.

Det er metroxpress, som har startet voldtægtsdebatten med udgangspunkt i hashtagget #kun1af60 med henvisning til, at kun én af 60 voldtægter ender med en dom, hvis man tager udgangspunkt i tal fra Det Kriminalpræventive Råd, som skønner, at der begås rundt regnet 3.600 voldtægter hvert år.

- Alt for mange sager bliver henlagt. De prioriteres ikke ordentligt hos politiet, siger advokat Jytte Lindgård, der har ført en række voldtægtssager og er medunderskriver på brevet.

Hun mener, at der er behov for en større kortlægning af området, så man kan finde ud af, hvorfor langt størstedelen af ofrene for voldtægt ikke anmelder forbrydelsen samt sikre en gennemgang af kvaliteten på politiets efterforskning.

Sent tirsdag aften kommenterede Søren Pind på politikens historie, da han gik til tasterne på Facebook. Du kan læse hans opslag herunder:

Politiken har i morgen en lidt sær historie om at mange voldtægtssager ikke fører til dom. Det er jeg klar over. Det er...

Posted by Søren Pind on Tuesday, August 18, 2015

LÆS OGSÅ: Politiet har gemt 550 anmeldte sexforbrydelser

LÆS OGSÅ: Søren Pind vil have flere til at anmelde voldtægt

LÆS OGSÅ: Hver sjette offer føler voldtægten er deres egen skyld

LÆS OGSÅ: En ud af 60 voldtægter fører til dom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx