Af Ritzau - 11/05-16 07:37; Opdateret: 11/05-16 08:33

Lærerne vil have inklusion med fokus på børn - ikke talLærerne vil have inklusion med fokus på børn - ikke tal

Fokus skal flyttes fra nytteløse inklusionsmål til det enkelte barn, siger Danmarks Lærerforening.

storybild

Det er forkert at sætte et måltal for inklusion, fordi man så har et meget ensidigt fokus på tallet i stedet for på barnet, siger formanden for Danmarks Lærerforening. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Kommunerne har jagtet målsætningen om, at 96 procent af alle skoleelever skal inkluderes i en almindelig folkeskoleklasse uden at have tilstrækkeligt fokus på det enkelte barn.

Det siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, som derfor glæder sig over, at regeringen nu vil skrotte måltallet for inklusion.

- Det er forkert at sætte et måltal, fordi man så har et meget ensidigt fokus på tallet i stedet for på barnet. Det kan da godt ske, at der er nogle kommuner, hvor man når over 96 procent, men det kan også ske, at nogle kommuner ligger under, siger lærernes formand.

Lærerforeningen er generelt positivt stemt over for inklusionstankegangen, men skal det lykkes at få langt de fleste børn til at blive en del af folkeskolens fællesskab, er der behov for flere penge.

- Hele inklusionstanken har været en spareøvelse, og de ressourcer skal føres tilbage til skolen, siger Anders Bondo Christensen.

- Det nytter ikke noget, at man eksperimenterer med barnet ved at smække det ind i et klasseværelse uden at give det den undervisning og støtte, der skal til.

Også formanden for foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagensen, håber, at det droppede måltal betyder, at der kan komme større fokus på det enkelte barn.

- Det har handlet rigtig meget om, at man opfylder tallene i stedet for, at man kigger på børnene. Det skal ikke være en succes, at man når 96 procent, det skal være en succes, når man laver god inklusion, hvor alle børn lærer noget, siger hun.

Et ekspertudvalg nedsat af regeringen kommer onsdag med en rapport, som angiveligt rummer mere end 100 anbefalinger til en succesfuld inklusion.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Klavs Bruuns tropper gør det:...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx