Af - 01/01-17 19:09; Opdateret: 01/01-17 20:45

Analyse: Derfor sagde statsministeren ‘ingenting’ i sin taleAnalyse: Derfor sagde statsministeren ‘ingenting’ i sin tale

Lars Løkke Rasmussens tale var taktisk præget og uden egentligt indhold, lyder det fra en politisk kommentator, mens en anden påpeger politiske problemer for statsministeren.

Bildstrecke im Grossformat »

Han snakkede i et kvarter, men han sagde ingenting.

Det er dommen fra politisk kommentator, David Trads, der vurderer statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale som et taktisk forsøg på at skabe ro om regeringen.

- Jeg hæfter mig ved, at det er en tale, hvor Lars Løkke Rasmussen forsøger at sige, at det hele nok skal gå. Det er en meget ukonkret tale og en tale, som var præget af, at statsministeren nok har tænkt, at der har været ballade nok omkring regeringen i de sidste måneder, og derfor har han valgt, at “nu taler jeg bare om at vejret er godt, og at det er bedre end, hvis det var dårligt,” siger David Trads til metroxpress og uddyber, hvorfor statsministeren ifølge ham valgte en tale, der var meget lidt kontroversiel:

- Det gør han fordi, det ikke er en regering, der er populær i befolkningen. Derfor var målet at få lidt ro på og ikke sige noget, der kan hidse nogen op, siger David Trads.

Politisk kommentator på Berlingske, Thomas Larsen, er enig i, at talen ikke bød på meget politisk nyt.

- Det var en tale, der var renset for konkrete nyheder og som bestod af genbrug fra landsmødetalen samt åbningstalen efter den nye regeringsdannelse. Det gør talen meget svær at forholde sig til, siger han.

Her er Løkkes problem
Thomas Larsen påpeger flere problemer for Lars Løkke, når han skal forsøge at få gjort ord til politik.

- Hvis man tager ham på ordet, er det en ambition at alle danskere skal gøres til vindere. Problemet er, at han slet ikke anviser vejen til det mål. Talen rummer ingen konkrete politiske udspil.

- Og de udspil, han nævner undervejs, at vi skal arbejde længere, at der skal skæres i SU’en, ved vi, bliver svært for regeringen at finde flertal for. For selvom det er en statsminister, der står med en ny regering, er han stadig afhængig af, at Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne kan hjælpe ham igennem. Der kan vise sig at være meget langt fra ambition til politisk virkelighed, fortsætter han.

Thomas Larsen giver også sit bud på, hvorfor Lars Løkke Rasmussen ikke benyttede sin taletid og udelte opmærksomhed fra de danske tv-seere til at melde regeringens politikker klarere ud.

- Han er bange for at spille for konkret ud. Det kan vise sig at være et nederlag og en dårlig start på det nye år, hvis han melder konkret ud, og det viser sig, at han ikke kan komme igennem med sin politik, siger Thomas Larsen.

Du kan læse hele talen her.


Statsministeren mindedes dræbt sosu og betjent i nytårstale
Statsministeren mindedes dræbt sosu og betjent i nytårstale

Forsigtig Løkke talte om værdier snarere end politik
Forsigtig Løkke talte om værdier snarere end politik

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Sommer så på sin kone: 'Det var...
bt.dk
Passagerbus brød i brand midt i...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Håndskrevne trusselsbreve igennem 100...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx