Af - 02/09-15 17:56

Voldsrådgivning til unge på Snapchat - sådan fungerer detVoldsrådgivning til unge på Snapchat - sådan fungerer det

Børn og unge, der er udsat for vold i hjemmet, kan fremover søge hjælp på Snapchat.

Bildstrecke im Grossformat »

Bryd tavsheden har netop åbnet for Danmarks første snaprådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Initiativet skal være med til at bryde tabuet om vold.

- Vi skal være tilstede, der hvor de unge er - og det er de i høj grad på Snapchat, som jo nærmest har overhalet Facebook, hvis man kigger på de helt unge, lyder det fra direktør Susanne Dal Gravesen.

Snapchat bliver normalt mest brugt til gak og løjer, så umiddelbart kan det være svært at forestille sig en voldrådgivning på Snapchat, men Susanne Dal Gravesen forsikrer om, at det er nøje gennemtænkt.

- Vi ved godt, at det er kontroversielt, men det er vigtigt at få fat i de unge, som ikke normalt ville opsøge hjælp. Når de kontakter os på Snapchat, sender vi dem videre til professionelle rådgivere. Det er vigtigt at få en dialog i gang, forklarer Susanne Dal Gravesen

Snapchat udvider: Her er de nye kanaler
Snapchat udvider: Her er de nye kanaler

Sådan virker det
Hver morgen laver Bryd Tavsheden en 'my story', hvor dagens rådgiver siger hej og fortæller, at man kan snappe ind til dem.

Herefter tjekkes snappen minimum tre gange dagligt, hvor rådgiveren sørger for at skrive sammen med dem, der har brug for hjælp eller sender de unge videre til Bryd tavshedens professionelle rådgivning, hvis der er behov for det.


LÆS OGSÅ: Sådan er det at være gift med en afhængig Snapchat-stjerne

LÆS OGSÅ: 1 ud af 5 unge vil ofte hellere være sammen via de sociale medier end personligt

LÆS OGSÅ: TV: Sådan reagerer folk på fræk Netflix-invitation

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx