12/11-15 07:13; Opdateret: 12/11-15 07:31

Alm. Brand gav kursfølsomme oplysninger i interviewAlm. Brand gav kursfølsomme oplysninger i interview

Forsikringsselskabet Alm. Brands adm. direktør, Søren Boe Mortensen, kom formentlig i et interview til at give kursfølsomme oplysninger, skriver Finans.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tirsdag kunne man på Finanswatch læse Søren Boe Mortensen fortælle, at Alm. Brand havde besluttet at opkøbe egne aktier. Det var første gang, at offentligheden fik at vide, at den beslutning var taget. Onsdag kom nyheden så i den børsnoterede forsikringskæmpes regnskab.

Carlsberg-spareplan får aktien til at bruse over
Carlsberg-spareplan får aktien til at bruse over

Dermed gav Søren Boe Mortensen med stor sandsynlighed kursfølsomme oplysninger i interviewet, som fondsbørsen skulle have haft først, vurderer juraprofessor på Aarhus Universitet Paul Krüger Andersen.

Nye tal: Vi kører flere rådyr ihjel
Nye tal: Vi kører flere rådyr ihjel

»Det beror på en vurdering, om en beslutning om aktietilbagekøb er kursrelevant. Generelt vil jeg vurdere, at det er tilfældet,« siger Paul Krüger Andersen.
Finans har spurgt senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen, om han mener, en udmelding om aktieopkøb har betydning for kursen.

Investorer elsker nyhed om ny topchef i Lundbeck
Investorer elsker nyhed om ny topchef i Lundbeck

»Det har det i høj grad. Særligt når det er forsikringsaktier, hvor investorerne fokuserer meget på udlodninger. Jeg mener helt klart, det er noget, som Alm. Brand-aktionærerne i dag kan være glade for, at selskabet gør,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx