Af - 03/05-14 13:37

Baby sviner kendt ekspert i sjov video: Fantastisk humorBaby sviner kendt ekspert i sjov video: Fantastisk humor

Skoleeksperten Niels Egelund får hårde ord med på vejen af en to-årig i et hylemorsomt tv-indslag, der hitter på de sociale medier.

- Fuck Niels Egelund.

Sådan lyder meldingen fra to-årige Evelyn i et tv-indslag fra sidste søndag, der i øjeblikket hitter på de sociale medier.

Søren Pinds frisure går viral
Søren Pinds frisure går viral

Og DPU-professor Niels Egelund, en af Danmarks mest kendte pædagogiske eksperter, kan godt selv se det morsomme i videoen:

- Jeg synes, at det er fantastisk god humor, og det er jo sjovt at hun har kunnet få sin to-årige datter til at sidde og sige de ting der, siger professor i pædagogik Niels Egelund til mx.dk.

Skoleekspert: Fantastisk effekt at slå eleverne
Skoleekspert: Fantastisk effekt at slå eleverne

To-årige Evelyn er datter af tv-værten Signe Molde, og i videoen protesterer datteren mod moderens krav om flere planlagte aktiviteter. Niels Egelund har tidligere foreslået, at der skal være flere planlagte aktiviteter og mindre fri leg i daginstitutioner, og det tager Evelyn altså stærkt afstand fra. Se selv det morsomme klip over artiklen.

Niels Egelund blev opmærksom på videoen på YouTube torsdag aften, hvor 3.000 personer havde set den. Inden han gik i seng var det tal firedoblet, og i dag er det pænt over 100.000. Videoen er et indslag fra sidste uges udgave af DR 2-programmet Søndag Live.

Fløjteaktivist langer ud efter DR efter provokerende video
Fløjteaktivist langer ud efter DR efter provokerende video

- Jeg er utroligt glad for at der er så mange, der synes, at det er sjovt. Jeg håber, at det kan give anledning til, at både børnefamilier og professionelle tager hul på debatten om, hvorvidt der skal være nogle planlagte aktiviteter også om eftermiddagen, eller om det bare skal være fri leg, tilføjer han.

- Det kan jo ikke være rigtigt, at børnene overlades til deres egen horisont, mens pædagogerne bare går og snakker, eller hvad de nu laver. Der skal selvfølgelig være fri leg i institutionerne – men ikke kun det, mener Egelund.

Denne 3-årige dreng er en ægte actionhelt - se selv her
Denne 3-årige dreng er en ægte actionhelt - se selv her

Indslaget i Søndag Live kom i kølvandet på en artikel i dagbladet Politiken, der konkluderede, at
'hentetid er ventetid for mange af landets mindste i vuggestuerne'
– avisens rundspørge afslørede nemlig, at der mange steder ikke var arrangeret aktiviteter om eftermiddagen.

Det blev kritiseret af blandt andet Niels Egelund, mens Per Schultz Jørgensen, professor i socialpsykologi og tidligere formand for Børnerådet, ikke kunne se problemet:

- Det hele må ikke blive for voksenstyret; så tørrer børnene ud, sagde han til Politiken.

Hvilken glæde! 6-årig pige får den bedste nyhed
Hvilken glæde! 6-årig pige får den bedste nyhed

Niels Egelund er blandt andet kendt for at have været en af de kraftigste fortalere for de såkaldte Pisa-tests i Danmark.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tæt på knockout: Patrick Nielsen...
bt.dk
OL-atlet kan næsten ingenting: Sådan...
bt.dk
Søren Gade klar til træde tilbage:...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx