Af Fie West Madsen - 15/07-17 21:40

Falske breve i omløb: 'Du skal ikke lukke nogen ind - tilkald politiet'Falske breve i omløb: 'Du skal ikke lukke nogen ind - tilkald politiet'

En række borgere i Rødovre Kommune har den seneste tid oplevet at modtage breve fra en afsender, der udgiver sig for at være Rødovre Kommunale Fjernvarme.

storybild

Borgere i Rødovre Kommune har modtaget falske breve fra en afsender, der udover sig for at være Rødovre Kommunale Fjernvarme.

Det skriver TV 2 Lorry.

I brevet, der er blevet delt i Facebookgruppen 'Rødovre', står der blandt andet, at der skal lægges fjernvarme i modtagerens område, og at man har pligt til at få fjernvarmen indlagt inden den 17. maj 2018.

Derudover står der i brevet, at man kan forvente lidt af en regning.

'Udgifterne, skal delvis afholdes af Dem og beløber sig til 34,5 %, hvilket vil sige ca. 18.345 kr. Beløbet kan afdrages over 3 gange, første gang d. 1/8 2017,' lyder det i brevet, som Frank Eltong har delt i Facebook-gruppen.

Her påpeger flere i kommentarfeltet, at man kan lure, at brevet er falsk, fordi det er fyldt med stavefejl og kommafejl. Andre bemærker dog, at det ikke er sikkert, at alle vil opdage den slags.

Brevet er udstyret med adresse, kontaktoplysninger og med logoet fra Rødovre Kommunale Fjernvarme, men Rødovre Kommune understreger på sin hjemmeside, at brevet er helt og aldeles falsk - og altså ikke sendt fra kommunen.

'Rødovre kommune har erfaret, at der er sendt falske breve ud til borgere i Rødovre Kommune. Brevene giver sig ud for, at være fra Rødovre Kommunale Fjernvarme. I brevet står bl.a, at man er udvalgt til at få fjernvarme og vil blive kontaktet af en inspektør, der skal inspicere forholdene i boligen,' skriver kommunen og tilføjer:'Brevet er et FALSUM. Rødovre Kommunale Fjernvarme har IKKE sendt disse breve ud.'

Rødovre Kommune understreger desuden, at hvis det skulle ske, så skal man ikke lukke nogen ind, der ønsker at inspicere ens bolig og udgiver sig for at være fra Rødovre Kommunale Fjernvarme.

'Du skal ikke lukke nogen ind, der vil inspicere boligen. Tilkald i stedet politiet,' lyder den klare besked fra kommunen.

Københavns Vestegns Politi har ikke hørt fra borgere, der har modtaget brevet, men hører meget gerne fra personer, der ved noget om sagen, skriver TV 2 Lorry.

Rødovre Kommune oplyser desuden, at hvis du har modtaget et sådant brev og/eller er blevet kontaktet på lignende måde, vil kommunen meget gerne høre fra dig på tlf. 36 37 72 13 eller mail på cn17891@rk.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Så er det afgjort: De skal forsøge at...
bt.dk
Ny fupside kan snyde dig for...
bt.dk
Brøndby henter stor Superliga-profil
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx