Af - 02/09-15 06:00; Opdateret: 02/09-15 14:18

47 danskere voldtaget i udlandet47 danskere voldtaget i udlandet

Hele 47 danskere kontaktede deres rejseforsikringsselskab i 2014 efter en voldtægt i udlandet. Udenrigsministeriet advarer om risiko for voldtægt i Indien, Thailand og Tyrkiet.

Bildstrecke im Grossformat »
Danskere bør være forsigtige i forbindelse med at modtage gratis mad og drikke. Der har været tilfælde, hvor turister er blevet bedøvet og har fået frarøvet deres ejendele, eller er blevet udsat for seksuelle overgreb. Seksuelle overgreb mod turister er sjældne, men har fundet sted mod både mænd og kvinder. Nogle gange har de såkaldte "date rape"-stoffer været anvendt til at bedøve offeret. Køb dine egne drikkevarer og hold øje med dem. Voldelige overfald på turister er ikke almindelige i Thailand, men forekommer. De mest udsatte områder for sådan kriminalitet synes at være Pattaya og Koh Samui. Pas især på ved de såkaldte Full Moon Parties. Der rapporteres af og til om voldtægter i turistområderne ved kysten. Efter en norsk pige blev fængslet 16 måneder for sex uden for ægteskabet, da hun anmeldte en voldtægt i 2013 i Dubai, så advarer Udenrigsministeriet om at gå til politiet. Du bør i stedet kontakte ambassaden og vente med at melde sagen, til du er i Danmark. I landets nuværende situation er risikoen for kriminalitet højere end normalt. Pas på hvordan du går klædt. Voldtægt er en af de mest almindelige forbrydelser i Egypten. Risikoen for kriminalitet er størst i såkaldte townships. I tilfælde af, at man udsættes for især seksuelt overgreb, bør man hurtigst muligt søge læge, da HIV/AIDS er udbredt i Sydafrika. Voldelige overfald og voldtægter er relativ sjældne, men frekvensen er klart stigende. Det frarådes generelt at benytte service-taxier.

Kilde: Udenrigsministeriets rejsevejledning per 01.09.2015

Mindst et halvt hundrede danskere blev tvunget til sex på et udlandsophold sidste år.

47 af dem kontaktede i 2014sit rejseforsikringsselskab for at få lægehjælp og hjemrejse efter en voldtægt viser tal, som metroxpress har modtaget fra alarmcentralerne hos Europæiske, Gouda og SOS International.

- Sagerne er typisk fra Grækenland, Spanien, Thailand og Tyrkiet, men det har en naturlig forklaring, da det også er vores største rejselande, skriver Krista Bauer, kommunikationsansat i SOS International.

Sidste år blev en 52-årig dansk rejseleder gruppevoldtaget af otte mænd i Indien, da hun spurgte om vej. Og en 23-årig dansk pige blev voldtaget af en motorcykelfører i Pattaya, Thailand.

Udenrigsministeriet er begyndt at advare om risikoen for sexovergreb i sine rejsevejledninger. Ifølge Udenrigsministeriet har særlige advarsler om, at man passe på sin drink og at gå ikke alene om natten i Brasilien, Egypten, Tyrkiet, Libanon, De Forenede Arabiske Emirater, Indien og Sydafrika. Nu vil de også advare specifikt om risikoen for voldtægt ved de såkaldte Full Moon Parties på strande i Thailand.

Danske ambassader kontaktes årligt af 5-10, der er voldtaget.

- Vi ser kun de mere alvorlige sager og ofte i lande, hvor ofrene skal have hjælp til at kontakte politi og myndigheder. Når det gælder Indien skærpede vi vores vejledning efter sagen sidste år, hvor vi advarede mod, at turister var blevet voldtaget, siger Ole Egeberg Mikkelsen, chef for Borgerservice.

Udenrigsministeriet skaber kontakt til Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb.

- Så kan vi følge op og give hjælp, når pigen er tilbage i Danmark, siger leder Hanne Baden Nielsen.

Josefine huskede først voldtægten tre uger efter
Josefine huskede først voldtægten tre uger efter

Lises voldtægtsmand blev ikke dømt: - Som om jeg havde lyst til at have sex der på asfalten
Lises voldtægtsmand blev ikke dømt: - Som om jeg havde lyst til at have sex der på asfalten

De danske rejsebureauer fortæller, at de prøver at give Udenrigsministeriets rejsevejledninger videre til deres kunder.

- Men vi kan altid blive bedre. Problemet er jo også, at mange unge bare køber flybilleter på nettet, og så er de jo slet ikke forbi et rejsebureau. Men generelt skal man forsøge at tilpasse sig det land, som man rejser i, siger direktør Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er sandsynligvis en hel del flere danskere, som bliver voldtaget i udlandet.

Justitsministeriets offerundersøgelse fra 2014 viser nemlig, at tre procent af de danskere, som er blevet voldtaget, er blevet det i udlandet - det vil sige mere end 100 personer.

En af dem er den nu 25-årige Josefine. Hun blev udsat for en såkaldt drugrape i Berlin i 2013. Uden hun var klar over det, fik hun stoffer i sin drink og blev derefter seksuelt krænket af to mænd. Men hun kontaktede ikke rejseforsikringen.

- Jeg tror næsten, det var godt, at jeg ikke skulle kæmpe med det også, siger hun i dag.

I stedet gik hun både til det danske og tyske politi, som henlagde hendes sag. Begge myndigheder mente ikke, det var muligt at opklare sagen.

Læs hele Josefines historie og de andre historier i serien #kun1af60 på mx.dk.

LÆS OGSÅ: Voldtægtsmand blev dømt: - Jeg begyndte at tude fordi dommen var så mild

LÆS OGSÅ: Vi overvurderer antallet af falske voldtægtsanmeldelser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx