30/09-13 13:46

Pia Kjærsgaard: Det er uværdigt at give gamle ble påPia Kjærsgaard: Det er uværdigt at give gamle ble på

Vi skal protestere på de gamles vegne, når de tvinges til at gå med ble, lyder det fra DF's Pia Kjærsgaard

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er uanstændigt, at mange beboere på plejehjem tvinges til at gå med ble, fordi kommunerne sparer så meget.

Det siger Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, til Jyllands-Postens undersøgelse hos plejehjemslederne, hvor knap halvdelen oplyser, at over 60 procent af beboerne på deres plejehjem bruger ble.

- Det er meget uværdigt for de gamle. Det bliver værre. Kommunerne skærer mere og mere ned. Det er uanstændigt. Vi skal protestere på de gamles vegne. Det må vi gøre i Folketinget. Vi kan ikke acceptere, at man skal gå med ble, siger Pia Kjærsgaard.

Kommunerne henviser til, at flere beboere på plejehjem er blevet dårligere, så de er nødt til at bruge ble. Forklaringen holder ikke, mener hun.

- Det er bare en dårlig undskyldning. Man kan ikke tillade det, hvis det er nemmere at give et gammelt menneske ble på, fordi det sparer tid. Det er helt, helt uacceptabelt, mener Pia Kjærsgaard.

Hun frygter en stadig mere umenneskelig hverdag for beboere på plejehjem, hvor de ansatte afløses af spiserobotter, vasketoiletter, videomøder med lægen og robotstøvsugere.

- Der er færre og færre varme hænder. Hvis man kunne bruge digitaliseringen til, at der blev mere tid til de gamle hos plejepersonalet, så ville det være til at drøfte, siger Pia Kjærsgaard.

Spørgsmål: - Er det ikke umuligt at skaffe flere varme hænder med få unge og stadig flere gamle?

- Det mener jeg ikke. Vi skal være glade for, at der bliver flere og flere ældre. Vi lever lidt længere og kan nå nogle flere ting i vores liv. Så må vi sætte nogle ressourcer af til det. Værre er det jo ikke, siger Pia Kjærsgaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stort dansk firma advarer: Svar ikke...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx