Af - 24/12-16 14:19

Danskerne tror, folk fra København er rigere, end de erDanskerne tror, folk fra København er rigere, end de er

Boliger er så dyre i hovedstaden, at en gennemsnitsfamilie har 100.000 kroner mindre til sig selv. Men danskere tror københavnere har mere til sig selv, viser ny undersøgelse.

storybild

Der opstilles beton blokke som terrorsikring forskellige steder i København Politiet opstiller betonklodser på Strøget og ved Tivoli. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) (Billede: Ólafur Steinar Gestsson)

Det er langt, langt dyrere at bo i Hovedstadsområdet end i Holstebro og Hedensted.

En gennemsnitsfamilie har trods højere lønninger derfor knap 100.000 kroner mindre til sig selv efter faste udgifter i de 34 kommuner i København om året end en sammenlignelig familie i Nordjylland eller Syddanmark.

Men spørger man danskere, tror man københavnere har blot 9.000 kroner mindre til rådighed om året end resten af Danmark til rådighed.

Det viser en undersøgelse blandt 1.006 danskere over 18 år foretaget af Operate for de 34 hovedstadskommuner i stopforskelsbehandlingen.nu i oktober.

- Det er en fordom, som vi prøver på alle måder at gøre op med. Der er masser af fattige områder i hovedstaden og her er der også sociale udfordringer, siger Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S).

Undersøgelsen viser også at to ud af tre danskere tror, at serviceniveauet i kommuner er højere i hovedstaden end i resten af Danmark selv om sandheden er omvendt.

- Myten er, at vi skummer fløden, selv om syv ud af ti kommuner med flest langtidsledige er her, siger borgmester Michael Ziegler Høje Taastrup, der peger på at hovedstadskommunerne betaler 12 milliarder i udligning til resten af Danmark.

Kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole peger på, at det ikke er altid er fornuft, der afgør hvor folk bosætter sig.

- Det er veldokumenteret, at det er dyrere at bo i byen. Man lever også længere på landet. Men folk bosætter sig løsrevet fra fakta, fordi de måske ønsker byliv og de kulturelle udbud, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx