Af Søren Kjellberg Ishøy,Kaare Kronberg - 05/07-17 21:22; Opdateret: 05/07-17 21:55

Vanvittige dødsfælder i dansk by: Tilfældige risikerede at få kappet hovedet afVanvittige dødsfælder i dansk by: Tilfældige risikerede at få kappet hovedet af

- Jeg aldrig set noget lignende. Det kan jo slå helt tilfældige mennesker ihjel.

storybild

Det var her mellem træet og lygtepælen på en sti i det centrale Korsør, at tre af de såkaldte frivillge natteravne fandt jerntråd, bøller havde spændt i halvanden meters højde. To af dem - Rasmus Erichsen og Janni Rasmussen - var med den aften, hvor de fandt jerntråden.     (Billede: Claus Bech)

De frivillige natteravne i Korsør er vant til lidt af hvert, når de weekend efter weekend går rundt i Korsørs natteliv for at forebygge vold og kriminalitet.

Men det syn, der mødte dem den 24. juni kl. ca 23.30, var af en karakter, som chokerede de tre natteravne, der gik vagt den aften.

»Jeg aldrig set noget lignende. Det kan jo slå helt tilfældige mennesker ihjel,« siger en af de frivillige, Janni Rasmussen på 37 år.

På en befærdet cykelsti ud til en af Korsørs store veje tæt på centrum af byen var der spændt et langt stykke jerntråd ud mellem en lygtepæl og et træ. Tråden er af den tykke slags, som også bruges til hegn.

Jerntråden var sat i halvanden meters højde og fungerede som en såkaldt snubletråd.

Snubletråd har den djævelske effekt, at den ikke giver efter, hvis man går, løber eller cykler ind i den i høj fart.

»Det er helt vanvittigt og kunne have kostet menneskeliv. Forestil dig, at du kommer cyklende og den rammer halsen. Så får man jo kappet hovedet af,« siger Janni Rasmussen, der sammen med sin kollegaer Rasmus Erichsen og Benjamin Erichsen gik vagt den aften og ved et tilfælde opdagede jerntråden.

Sagen kommer i kølvandet på flere sager om grov chikane mod helt tilfældige mennesker, som har trukket overskrifter de senere år. Først var det tilfældige bilister, som oplevede at blive ramt af betonklodser, sten og metal-skruer fra motorvejsbroer. For at en tysk familie endte det i en dødelig tragedie, da en mor til en lille dreng blev dræbt, mens faderen blev hjerneskadet, de de uforvarende fik en 30 kilo tung sten kastet gennem forruden fra en fynsk motorvejsbro. Siden har bilister fra hele landet oplevet at få løsnet deres hjulbolte, så hjulene risikerer at falde af under kørslen.

Seneste var det de festglade studenter som i forrige uge blev ramt af farlig chikane, efter de oplevede at blive angrebet afkanonslag, flasker og æg.

De aktuelle drengestreger med en spændt jerntråd fandt netop sted samme weekend, som fulde og glade studenter festede oven på tre års slid.

Og jerntråden var ikke det eneste syn af meningsløs destruktion, der mødte de tre natteravne den aften.

På den trafikerede vej Teilmanns Alle havde bøllerne også kastet store fliser ud på vejen – muligvis med det formål at chikanere bilisterne eller nogle af de studentervogne, der kørte masser af lige præcis den lørdag aften.

Og på den nærliggende Gasværksvej var der efter samme princip som jerntråden sat en almindelige snor op mellem en lygtepæl og et træ. Den sad dog noget løsere end jerntråden.

Det lykkedes de tre frivillige natteravne at se fem-seks unge gå væk fra stedet, men de var 200 meter væk, så de kunne ikke se, hvem det var

»Vi kunne kun se, at der var en gruppe unge mennesker, men ikke hvem de var. Vi ved dog, at der er flere utilpassede unge, som laver ballade. Vi er ret overbeviste om, at de står bag,« siger Janni Rasmussen.

»Det er skræmmende. Som jeg ser det er det en form for terror, som skal gøre skade på helt uskyldige mennesker,« tilføjer hun.

De tre natteravne fjernede efterfølgende jerntråden, ligesom de fjernede de mange fliser fra vejen.

Efterfølgende kontaktede de politiet, der sagde, at de ville sende en patrulje. Om det skete ved de tre frivillige natteravne ikke. De så i hvert fald ikke noget til politiet.

Sydsjælland og Lolland-Falsters politi bekræfter anmeldelsen over for BT.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
Fransk modehus sender dansk pelskonge...
bt.dk
Ny guldjagt: Superligaens storklubber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx