Af - 21/09-15 21:49

Qvortrup: DF risikerer at udstille svaghed efter truslerQvortrup: DF risikerer at udstille svaghed efter trusler

Dansk Folkeparti risikerer at udstille sig selv som svag, hvis de ikke følger trusler om at vælte regeringen til dørs, mener Henrik Qvortrup.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Jeg ville blive meget overrasket, hvis de gjorde det, siger metroexpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup om Søren Espersens (DF) trussel om at vælte regeringen, hvis Venstre indgår en udlændingeaftale udenom Dansk Folkeparti.

Truslen kom, da Søren Espersen optrådte i TV2's politiske program Udenfor Borgen. Her fortalte han, at Dansk Folkeparti skal være en del af en ny udlændingeaftale, hvis V-regeringen vil beholde sit parlamentariske flertal.

Qvortrup: Carl Holst værste fjende skal findes internt i Venstre
Qvortrup: Carl Holst værste fjende skal findes internt i Venstre

- Jeg tror, at Lars Løkke vil gøre meget for at få DF med i en aftale. Men omvendt har regeringen og DF fjernet sig meget fra hinanden i den seneste tid, siger Qvortrup om den seneste tids europæiske flygtninge-krise.

- Nu stamper DF i gulvet for at sige: 'Vi er her endnu.' Men ofte når man stamper, kan man komme til at udstille sig selv som svag, hvis ikke ens trusler bliver fulgt til dørs, siger Henrik Qvortrup.

Her er landets mest upopulære minister
Her er landets mest upopulære minister

Det var Mette Frederiksen, som på Socialdemokraternes landsmøde i weekenden kom med en invitation til Lars Løkke Rasmussen om at indgå et bredt forlig på udlændingeområdet.

- Det ville være noget af en krigserklæring, hvis Løkke lavede en aftale uden om DF, hvis fremgang gjorde ham til statsminister, vurderer Henrik Qvortrup.

Q til Holst: Sig nu bare undskyld og kom videre
Q til Holst: Sig nu bare undskyld og kom videre

Det ville være lidt af et politisk scoop, hvis Socialdemokraterne kan lokke Løkke med en bred aftale, vurderer kommentatoren.

Tidligere har Venstre kunne bruge Socialdemokraternes holdninger på udlændingeområdet aktivt imod dem i valgkamp. Det vil de ikke kunne på samme måde fremover, hvis de indgår en fælles aftale, vurderer Qvortrup.

LÆS OGSÅ: Q: Kniv til fattigdomsgrænse lugter af spareøvelse

LÆS OGSÅ: Q til Løkke: Bliv nu statsminister på fuld tid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx